Επέλαση σαμαρικών στη Β΄ Αθηνών - Στα… «κάρβουνα» νυν βουλευτές - iefimerida.gr

Επέλαση σαμαρικών στη Β΄ Αθηνών - Στα… «κάρβουνα» νυν βουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στους νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και στους επίδοξους διαδόχους τους που ανήκουν στο σκληρό πυρήνα των «σαμαρικών» αναμένεται να γίνει στη Β΄ Αθηνών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει σήμερα 10 βουλευτές στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, από τους οποίους μόλις ένας -ο Πάνος Παναγιωτόπουλος- στήριξε ανοιχτά τον κ. Σαμαρά στην εσωκομματική αναμέτρηση με την Ντόρα.

Έτσι, στη Συγγρού επεξεργάζονται τη λίστα της Β΄ Αθηνών προσπαθώντας να πετύχουν την εκλογή όλων των προσώπων που βρίσκονται κοντά στη σημερινή ηγεσία, χωρίς να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αν δεν εκλεγούν οι περισσότεροι από τους νυν βουλευτές.

Το πουλέν της Συγγρού στη Β΄ Αθηνών που αναμένεται να επικρατήσει άνετα και να κονταροχτυπηθεί για μία από τις πρώτες θέσεις είναι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασιλική Τζοτζόλα, η οποία έχει ξεκινήσει την προσωπική της προεκλογική εκστρατεία.

Σκληροί σαμαρικοί θεωρούνται επίσης ο Γιάννης Μανώλης που μετακομίζει από την Αργολίδα αλλά και ο Γιώργος Βερναδάκης, ο οποίος μάλιστα ήταν ανάμεσα στους 50 που είχαν υπογραψει την υποψηφιότητα του αρχηγού της ΝΔ όταν αναγγέλθηκε μετά την παραίτηση Καραμανλή.

Στη Β΄ Αθηνών είναι πιθανόν να πολιτευτεί η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, η οποία έχει αναλάβει τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του κόμματος και έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα. Υποψήφια εκ νέου θα είναι και η υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών Κατερίνα Παπακώστα, η οποία πάντως δεν προκαλεί και… ρίγη ενθουσιασμού στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών και οι σχέσεις του με την ηγεσία είναι άψογες. Άλλη μια υποψηφιότητα από τον δημοσιογραφικό χώρο που αναμένεται να σαρώσει στη Β΄ Αθηνών είναι αυτή της αθλητικής συντάκτριας Άννας Καραμανλή, η οποία στις εκλογές του 2009 δεν ήταν υποψήφια γιατί μπήκε «βέτο» από νυν βουλευτές. Σοβαρή πιθανότητα να πολιτευτεί στη Β΄ Αθηνών έχει και ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο οποίος ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό Κικίλια όπως και η Αννα Καραμανλή.

Σε ό,τι αφορά τους νυν βουλευτές, αναμένεται να γίνει πολύ σκληρή μάχη με δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι θεωρείται βέβαιο ότι θα στραφούν σε νεότερα και άφθαρτα πρόσωπα ενώ και ο μηχανισμός του κόμματος -στο βαθμό που υπάρχει- δεν πρόκειται να ενισχύσει άλλη υποψηφιότητα πλην εκείνης του Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Ισχυρό προσωπικό μηχανισμό διαθέτουν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αλλά και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα έχει όλη αυτή τη στήριξη που είχε στις προηγούμενες αναμετρήσεις από το σύστημα της οικογένειας στην περίπτωση που η Ντόρα πολιτευτεί στη Β' Αθηνών, όπως έχει αποφασίσει.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έχουν μεγάλους οργανωμένους μηχανισμούς αλλά καλό πέρασμα στο νεοδημοκρατικο κοινό, λόγω του προφίλ που έχουν δημιουργήσει με την παρουσία τους στα ΜΜΕ, ενώ οι υπόλοιποι από τους νυν βουλευτές που αναμένεται να δώσουν μάχη για την επανεκλογή τους είναι οι Μάκης Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας, Πάνος Καμμένος, Αργύρης Ντινόπουλος και Γιάννης Παπαθανασίου. Κάποιοι από αυτούς θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα καταφέρουν να επανεκλεγούν, καθώς το σύστημα της Συγγρού είναι βέβαιο ότι θα προωθήσει και άλλες υποψηφιότητες στη Β΄ ώστε να πετύχει μεγάλη ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του κόμματος στη Βουλή.

Δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία όμως μάλλον θα στηρίξει την προσπάθεια της θυγατέρας της Αλεξάνδρας Πάλλη να εκλεγεί στη Β‘ με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Τέλος, δυο νυν βουλευτές που θα μετακινηθούν στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος από το Επικρατείας και πιθανόν ο Γιάννης Βρούτσης από τις Κυκλάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ