Δημοσκόπηση Κάπα Research: ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, ΝΔ 21,5% - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Κάπα Research: ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, ΝΔ 21,5% - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,6%, η Νέα Δημοκρατία 21,5%, η Χρυσή Αυγή 9,8%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50,9% έναντι 31,6% της ΝΔ , ενώ στην πρωθυπουργική καταλληλότητα ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 46,1% έναντι 31,4%.

Καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 54,5%, ενώ καθόλου ικανοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση παρουσιάζεται το 49,5% των ερωτηθέντων.

Το 43,6% θεωρεί καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 33,5% μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Το 58,6% επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ το 28,3% θα προτιμούσε την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Το 70,7% προτιμά να γίνει περισσότερο αναλογικό το εκλογικό σύστημα, ώστε να εξαναγκάζονται τα κόμματα σε συνεργασίες, ενώ το 22,2% τονίζει ότι το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να δίνει ισχυρές, προφανώς αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ