Κόλαφος τα ξένα ΜΜΕ για Παπακωσταντίνου και λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Κόλαφος τα ξένα ΜΜΕ για Παπακωσταντίνου και λίστα Λαγκάρντ

Κόλαφος τα ξένα ΜΜΕ για Παπακωσταντίνου και λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την εμπλοκή συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην περίφημη «λίστα Λανγκάρντ», δε θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον ξένο Τύπο.

Το γεγονός είναι πρωτοσέλιδο στα μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες, οι οποίες χαρακτηρίζουν το σκάνδαλο ως «βόμβα» για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Το πρακτορείο Associated Press αναφέρει ότι ο κ Παπακωσταντίνου «βρίσκεται πλέον στο κέντρο ενός κλιμακούμενου πολιτικού σκανδάλου» και συμπληρώνει ότι υπήρξε ο βασικός αρχιτέκτονας του πρώτου προγράμματος λιτότητας της χώρας.

Το πρακτορείο Ροιτερς επικαλείται δικαστικές πηγές και επιβεβαιώνει πως τρία ονόματα στενών συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου απουσιάζουν από την πρώτη λίστα που του παρέδωσε η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντας ότι η αποκάλυψη αυτή«δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Οι New York Times σχολιάζουν με πολύ προσεκτικό τρόπο την πιθανή εμπλοκή του Γ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο ζήτημα, ενώ τηρούν γενικά ουδέτερη στάση.

Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για την Γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», η οποία κάνει λόγο για μία υπόθεση που «αποτελεί πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και που θα προκαλέσει έκπληξη στις Βρυξέλλες, καθώς είχε καλή φήμη ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του», όπως αναφέρει.

Η βρετανική «Guardian» τονίζει ότι ο πρώην υπουργός διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ λόγω των σοβαρών κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι πρώην υπουργός βρίσκεται στο επίκεντρο ενός φορολογικού σκανδάλου και σημείωσε ότι «το ελληνικό σκάνδαλο φοροδιαφυγής έλαβε μία νέα τροπή την Παρασκευή με την αποκάλυψη ότι ένας πρώην υπουργός φέρεται να έσβησε ονόματα από την λίστα με τους φερόμενους φοροφυγάδες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ