Ημουν αχυράνθρωπος, ο Λαυρεντιάδης μου έδινε απλώς χαρτζιλίκι, λέει συνεργάτης του - iefimerida.gr

Ημουν αχυράνθρωπος, ο Λαυρεντιάδης μου έδινε απλώς χαρτζιλίκι, λέει συνεργάτης του

Ημουν αχυράνθρωπος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, επίσης κατηγορούμενος για τα παράνομα δάνεια της Proton, Κωνσταντίνος Μπαλλής προσήλθε αυτοβούλως στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη και «σταύρωσε» τον... ευεργέτη του.

Επιδιώκοντας προφανώς να ελαφρύνει τη δική του θέση, ο άνθρωπος που φέρεται να εξαγόρασε από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη την Γερολυμάτος Cosmetics μέσω δανείου 72,7 εκατομμυρίων ευρώ που του έδωσε η Proton -χρήματα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο επέστρεψαν στον ίδιο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη- αποκάλυψε νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτοντας επί έξι και πλέον ώρες στην κυρία Χατζάκη, ο Κωνσταντίνος Μπαλλής φέρεται να αποκάλυψε όλο τον κύκλο που έκαναν τα χρήματα τα οποία έφευγαν από την Proton Bank, μέχρι να καταλήξουν, σύμφωνα με την κατηγορία, και πάλι στον επιχειρηματία κ. Λαυρεντιάδη.

Οπως αποκαλύπτει το capital.gr, ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που αποφάσιζε για τον τρόπο με τον οποίο θα διοχετεύονταν τα χρήματα και εκείνος τα διαχειριζόταν. Χαρακτήρισε, μάλιστα, εαυτόν «αχυράνθρωπο», τον οποίο χρησιμοποιούσε ο Λαυρεντιάδης για να εισπράττει εκείνος τα δάνεια και του έδινε απλώς ένα «χαρτζιλίκι».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενους αναφέρθηκε σε δύο ακόμα πρόσωπα, μια γυναίκα και έναν ακόμη συνεργάτη του Λαυρεντιάδη που δεν είχαν απασχολήσει έως τώρα την ανάκριση. Ο κ. Μπαλλής μετά την αυτόβουλη απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Κωνσταντίνος Μπαλλής, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκεται σε δύο δάνεια, 20 και 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το δάνειο ύψους 72,7 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η Proton Bank του κ. Λαυρεντιάδη στην εταιρεία Ballis Home Care για την εξαγορά των εταιρειών Γερολυμάτος Cosmetics και Beauty Work, από την Alapis του κ. Λαυρεντιάδη.

Η ιστορία είναι απλή, η μέθοδος ακόμη απλούστερη. Η εταιρεία Alapis του κ. Λαυρεντιάδη αγόρασε την εταιρεία Γερολυμάτος ΑΕΒΕ το 2008 έναντι περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Μάρτιο του 2009 αγόρασε το 100% της εταιρείας Beauty Works. Τον Ιούλιο του 2009 ίδρυσε την Γερολυμάτος Cosmetics προκειμένου να διαχωρίσει τις δραστηριότητες στο χώρο των καλλυντικών και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου διεύρυνε τους σκοπούς της με μετατροπή του καταστατικού.

Τον Ιούνιο του 2010 η Alapis ανακοινώνει ότι προχωρά στην πώληση 8 θυγατρικών εταιρειών του ομίλου της έναντι του συνολικού ποσού των 144,7 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου η ίδια να επικεντρωθεί μόνο στο φάρμακο.

Μεταξύ των εταιρειών που πουλάει είναι τόσο η Γερολυμάτος Cosmetics όσο και η beauty Works. Αγοραστής φέρεται η εταιρεία Ballis Home Care που ανήκει στον κ. Κωνσταντίνο Μπαλλή ο οποίος είχε παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη τη Χημική ΑΕΒΕ, εισηγμένη στη ΝΕΧΑ την οποία είχε εξαγοράσει ο κ. Λαυρεντιάδης το 2005.

Με την εξαγορά κατατίθεται αίτημα στην Proton Bank για ομολογιακό δάνειο ύψους 72,7 εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Τα χρήματα αυτά ποτέ δεν μπήκαν στα ταμεία της εταιρείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ