Ο μακροβιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι Ιάπωνας και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - iefimerida.gr

Ο μακροβιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι Ιάπωνας και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Ο μακροβιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι Ιάπωνας και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ρεκόρ ηλικίας κατέρριψε σήμερα ένας Ιάπωνας, ο οποίος πλέον θεωρείται ο μακροβιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε το βιβλίο Γκίνες των Ρεκόρ.

Ο Ζιροεμόν Κιμούρα, από την πόλη Κιοτάνγκο, κοντά στο Κιότο, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1897, σήμερα έγινε 115 ετών και 253 ημερών και είναι ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που φτάνει στην ηλικία των 115 ετών.

Η ζωή του Κιμούρα εκτείνεται σε τρεις αιώνες και μέσα σε αυτούς πραγματοποιήθηκαν τεράστιες κοινωνικές και τεχνολογικές πρόοδοι, όπως ήταν η εμφάνιση των αυτοκινήτων, της τηλεόρασης και του Ίντερνετ, ενώ πρόλαβε 6 μονάρχες της Βρετανίας, 5 Ιάπωνες αυτοκράτορες και 20 προέδρους των ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή ο Κιμούρα έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα, ενώ το μυστικό για τη μακροβιότητά του βρίσκεται στον χρυσό κανόνα «τρώγε ελαφρά για να ζήσεις πολύ»

Ο Κιμούρα εργαζόταν για 38 χρόνια στο τοπικό ταχυδρομικό γραφείο, όμως όταν βγήκε στη σύνταξη, αφοσιώθηκε στην αγροτική ζωή και συνέχισε μέχρι την ηλικία των 90 ετών.

Ο οργανισμός Γκίνες ανέβαλε την απονομή στον Κιμούρα του διπλώματός του επειδή είχε νοσηλευθεί πρόσφατα, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιότο επικαλούμενο δημοτικούς αξιωματούχους.

Ο προηγούμενος άνδρας που κατείχε το ρεκόρ μακροβιότητας ήταν ο Τόμας Πίτερ Θόρβαλντ Κρίστιαν Φέρντιναντ "Κρίστιαν" Μόρτενσεν στις ΗΠΑ, ο οποίος έζησε 115 χρόνια και 252 ημέρες, ενώ ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία έφτασε στην ηλικία των 122 ετών και 164 ημερών και πέθανε το 1997.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ