Δεν θα πληρώνουμε χαράτσι για γάμους-κηδείες-διαζύγια στους συμβολαιογράφους - iefimerida.gr

Δεν θα πληρώνουμε χαράτσι για γάμους-κηδείες-διαζύγια στους συμβολαιογράφους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω του μηχανισμού που διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών και όχι μέσω του ηλεκτρονικού μηχανισμού που διαθέτουν οι συμβολαιογράφοι θα λειτουργήσει το πρόγραμμα Αριάδνη του υπουργείου Εργασίας, το οποίο υποχρέωνει τους ασφαλισμένους να εξασφαλίζουν ένα νέο πιστοποιητικό πριν την τέλεση μιας κηδείας, ενός γάμου ή πριν την κατάθεση διαζυγίου προκειμένου να εξαλιφθεί το φαινόμενο των συνταξιούχων-μαϊμού.

Μετά και τη σημερινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για την τροποποίηση του συστήματος «Αριάδνη», η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι οι συμβολαιογράφοι αποδέχθηκαν να παράσχουν την υπηρεσία τους, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τον πολίτη, που μόλις θα κάλυπτε εκ μέρους τους το κόστος παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι εύχονται την επιτυχία του νέου τύπου λειτουργίας του συστήματος «Αριάδνη» και δηλώνουν ότι θα συμπράξουν και ότι είναι στη διάθεση του υπουργείου για οποιαδήποτε συμβολή τους στην επιτυχία του νέου συστήματος ή και «την επαναδραστηριοποίηση του αρχικού συστήματος, εάν τούτο κριθεί αναγκαίο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ