Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάνω στο βουνό για τη νέα Χρυσή Αυγή [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάνω στο βουνό για τη νέα Χρυσή Αυγή [εικόνες]

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάνω στο βουνό για τη νέα Χρυσή Αυγή [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποιο «γυμνό βουνό» της Αττικής επέλεξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τα ξημερώματα της 21ης Δεκεμβρίου για να τιμήσει το χειμερινό Ηλιοστάσιο, μια «νέα Χρυσή Αυγή που ανατέλλει» όπως έγραψε, και όχι φυσικά για να περιμένει το τέλος του κόσμου που δεν ήρθε ποτέ.Με ανάρτησή του στο Twitter αλλά και προσωπικό άρθρο στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ο νεαρός βουλευτής ενημέρωσε ο ίδιος τους φίλους του ότι βρέθηκε μαζί με μια ομάδα χρυσαυγιτών τα ξημερώματα της 21ης Δεκεμβρίου πάνω σε ένα βουνό με σκοπό να προφτάσουν «την Αυγή». Ανέβασε μάλιστα και σχετική φωτογραφία (αυτή με τον ήλιο να ανατέλλει) αλλά και πόζα με την ομάδα ντυμένη στα μαύρα με τα σήματα της Χρυσής Αυγής, ενώ το κείμενο (δείτε εδώ) κινείται στο γνωστό συγγραφικό ύφος του.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάνω στο βουνό για τη νέα Χρυσή Αυγή [εικόνες]   | iefimerida.gr 0

Για όσους δεν θυμούνται, η 21η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Χειμερινού ή Νότιου Ηλιοστασίου, δηλαδή η ημέρα εκείνη κατά την οποία το βόρειο ημισφαίριο της Γης -λόγω της γωνίας περιστροφής γύρω από τον άξονά της- βρίσκεται στην μεγαλύτερη απόσταση από τον Ήλιο. Λόγω αυτού του γεγονότος, την προηγούμενη Παρασκευή το μεσημέρι, ο Ηλιος φαινόταν να βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του ουρανού. Το φαινόμενου του Ηλιοστασίου (μαζί με το Θερινό Ηλιοστάσιο την 21η Ιουνίου), συμβαίνει δύο φορές το έτος και στην Ελλάδα είθισται να σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα και του καλοκαιριού αντίστοιχα.

Εκεί, αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης, η ομάδα ξεδίπλωσε μια κόκκινη σημαία με το σύμβολο του Ηλίου: «Με σταθερές, ευλαβικές κινήσεις ξετυλίγεται η σημαία. Μεμιάς κυματίζει στον Αττικό ουρανό. Χρώμα του αίματος και το σύμβολο του Ήλιου στο μέσο» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει με τον χαιρετισμό που θα μπορούσε ίσως να προκαλέσει ερωτηματικά καθώς αναφέρει ότι ανατέλλει μια νέα Χρυσή Αυγή: « Στο βάθος του ορίζοντα χρυσές ακτίνες διαλύουν το σκότος της νύχτας. Τα χέρια υψώνονται σε χαιρετισμό. Μία νέα Χρυσή Αυγή ανατέλλει.»

Γιατί σημαία με το σύμβολο του Ηλίου; Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν διευκρίνισε. Ωστόσο, στη Ρωμαϊκή εποχή, οι παγανιστές γιόρταζαν αυτήν την εποχή τα Σατουρνάλια (και στις 25 Δεκεμβρίου τα Μπρουμάλια), για να τιμήσουν την ημέρα «της γεννήσεως του αήττητου ήλιου» (Dies Natalis Solis Invicti), αφού όπως αναφέρει η Βικιπαίδεια: «ο Ήλιος από εκείνες τις ημέρες έπαυε να χαμηλώνει την τροχιά του και άρχιζε να επανέρχεται ψηλά στον ουρανό ως θριαμβευτής για να ξαναφέρει τη ζέστη και τη ζωή στην παγωμένη φύση». Από τον 6ο αιώνα μ.Χ. ο Χριστιανισμός υιοθέτησε την ίδια ημερομηνία (25 Δεκεμβρίου) «αλλάζοντας το τιμώμενο πρόσωπο στον «Ήλιο της Δικαιοσύνης» (κατά το τροπάριο των Χριστουγέννων), τον Ιησού Χριστό»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ