To ταξίδι Καλαμάτα-Αθήνα διαρκεί πλέον μόνο δύο ώρες - iefimerida.gr

To ταξίδι Καλαμάτα-Αθήνα διαρκεί πλέον μόνο δύο ώρες

To ταξίδι Καλαμάτα-Αθήνα διαρκεί πλέον μόνο δύο ώρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις δύο ώρες διαρκεί πλέον Καλαμάτα-Αθήνα - και το αντίστροφο- καθώς το Σάββατο παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας, του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.

Η παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία έγινε παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, βουλευτών, δημάρχων και πολλών άλλων παραγόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η παράδοση του τμήματος αυτού του αυτοκινητοδρόμου, συνιστά μια «αχτίδα αισιοδοξίας» για την επανέναρξη και των υπόλοιπων μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1990 και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 2000. Ομως, τρία χρόνια αργότερα, ο δρόμος κατέρρευσε λόγω κατολίσθησης. Η διαδικασία επανακατασκευής του ολοκληρώθηκε πρόσφατα και ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία το Σάββατο.

Πλέον, σε αντίθεση μέχρι τώρα, που όλοι όσοι ήθελαν να πάνε στην Καλαμάτα και το αντίστροφο, έπρεπε να ακολουθήσουν ένα δρόμο γεμάτο ανηφόρες, κατηφόρες, στροφές και μεγάλες φθορές στο οδόστρωμα

Το Παραδείσια-Τσακώνα δεν έχει αποπερατωθεί πλήρως, καθώς μένει η κατασκευή μιας ακόμη μεγάλης γέφυρας, 400 μέτρων, η οποία αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο συγκεκριμένο σημείο η κυκλοφορία γίνεται από παράκαμψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ