Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες]

Τα πιο αποτυχημένα προϊόντα για το 2012 [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι κοινό μυστικό ότι το 2012 δεν ήταν και πολύ εποικοδομητική χρονιά για τον τομέα της τεχνολογίας. Ωστόσο ανάμεσα στα διάφορα επιστημονικά ευρήματα (και τερατουργήματα) που κατασκευάστηκαν φέτος, 8 από αυτά κυριολεκτικά παίρνουν βραβείο.

Δείτε τα τεχνολογικά προϊόντα που ψηφίστηκαν από το 24/7 Wall Street ως τα χειρότερα της χρονιάς.

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

8.PlayStation Vita από την Sony
Βγήκε πρώτα στην Ιαπωνία το 2011 και από τον Φεβρουάριο του 2012 στο υπόλοιπο κόσμο και ενώ οι πωλήσεις του στην αρχή ήταν αισιόδοξες, στη συνέχεια έπεσαν τόσο πολύ ώστε μέσα σε έξι μήνες το προϊόν να έχει πουλήσει μολις 2,2 εκατομμύρια κομμάτια σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

7.Ultrabook της Intel corp
Στην αρχή θεωρήθηκε άξιος ανταγωνιστής του Macbook και η εταιρία αισιοδοξούσε ότι θα πουλήσει 22 εκατομμύρια κομμάτια μέσα στο 2012 και θα κατασκευάσει άλλα 61 εκατομμύρια το 2013. Ωστόσο κάτι τέτοιο έμεινε άπιαστο όνειρο, αφού μέχρι σήμερα πούλησε οριακά 10 εκατομμύρια κομμάτια.

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] | iefimerida.gr 2

6.Pan Am της Disney
Το καινούριο σόου της Disney έπιασε κυριολεκτικά πάτο παρά το μεγάλο promotion που είχε από το ABC, αφού μπορεί το πιλοτικό επεισόδιο να είχε 11 εκατομμύρια θεατές συντονισμένους, αλλά μέσα σε λίγα επεισόδια η θεαματικότητα έπεσε κάθετα κατά τουλάχιστον 4 εκατομμύρια άτομα.

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] | iefimerida.gr 3

5.Nokia Lumia 900 της Nokia Corp.
Έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο με τιμή 100 δολαρίων μαζί με συμβόλαιο, ωστόσο μέσα σε λίγους μήνες έριξε την τιμή του στα 50 δολάρια με συμβόλαιο, λόγω της χαμηλής του ζήτησης.

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] | iefimerida.gr 4

4.Tablet P της Sony
Η Sony προσπάθησε στις αρχές του χρόνου να κάνει τα tablets πιο εύχρηστα και φορητά, ωστόσο σύντομα αναγκάστηκε να ρίξει την τιμή του από τα 549 δολάρια στα 199 γιατί τελικά μάλλον δεν βόλεψαν κανέναν.

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] | iefimerida.gr 5

3. John Carter από την Disney
Μία πραγματική αποτυχία η ταινία της Disney, η οποία βασίστηκε σε σκηνοθέτη με μηδενική προϋπηρεσία σε ταινίες δράσης και πρωταγωνιστές με ακόμα πιο μηδενικό ταλέντο. Κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια για να φτιαχτεί, άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια για να διαφημιστεί και εν τέλει οι πωλήσεις στις ΗΠΑ άγγιξαν μόλις τα 30,6 εκατομμύρια δολάρια.

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] | iefimerida.gr 6

2.Dodge Dart της Chrysler
Υψηλές φιλοδοξίες είχε η Chrysler όταν κατασκεύαζε το Dodge, πιστεύοντας ότι θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί επάξια τα Honda Civic, Toyota Corolla και Ford Focus. Σύντομα όμως οι προσδοκίες της έπεσαν στο κενό, αφού βρέθηκε να πουλάει με το ζόρι 200 αυτοκίνητα τον μήνα.

Τα πιο αποτυχημένα τεχνολογικά προϊόντα για το 2012 [εικόνες] | iefimerida.gr 7

1.Apple Maps της Apple Inc.
Μεγάλος σάλος είχε προκληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο εκτός πρωταγωνίστησε στα τεχνολογικά λάθη της χρονιάς που φεύγει. Το φιάσκο ήταν τόσο μεγάλο που ο γενικός διευθυντής της Apple Τιμ Κουκ ζήτησε εγγράφως δημόσια συγνώμη από το κοινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ