Εφτασε η λίστα Λαγκάρντ - Ο Πεπόνης θα αρχίσει τη διασταύρωση των ονομάτων - iefimerida.gr

Εφτασε η λίστα Λαγκάρντ - Ο Πεπόνης θα αρχίσει τη διασταύρωση των ονομάτων

Εφτασε η λίστα Λαγκάρντ - Ο Πεπόνης θα αρχίσει τη διασταύρωση των ονομάτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το ακριβές αντίγραφο της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ την οποία παραχώρησε στην Ελλάδα το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών μετά από αίτημα που είχε διατυπώσει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, υλοποιώντας σχετική εντολή της Βουλής.

Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε τρεις υπαλλήλους του στο Παρίσι για να την παραλάβουν για λογαριασμό της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και διαβιβάστηκε αμέσως στο γραφείο του Εισαγγελέα.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη καθώς η πρώτη δουλειά του Εισαγγελέα θα είναι η αντιπαραβολή της λίστας αυτής με εκείνην την οποία είχε παραδώσει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενέργεια που όπως είναι γνωστό είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αν διαπιστωθεί ότι η λίστα που στην πρώτη της αποστολή, επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν έχει καμία διαφορά, τότε θα συνεχιστούν οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει τόσο στη Δικαιοσύνη, όσο και στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι θα προκληθεί πολιτικός σάλος με απρόβλεπτες συνέπειες, ο οποίος φυσικά θα έχει άμεση συνάρτηση με το πόσοι και ποιοι δεν υπήρχαν σε αυτή τη λίστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ