Στις τοπ-10 ιστορίες του CBC, η ίδρυση γραφείου της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ - iefimerida.gr

Στις τοπ-10 ιστορίες του CBC, η ίδρυση γραφείου της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ

Στις τοπ-10 ιστορίες του CBC η ίδρυση γραφείου της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 10 ιστορίες, κορυφαίου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου CBC για την επαρχία του Κεμπέκ, κατατάχθηκε το ρεπορτάζ σχετικά με τη δημιουργία του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ, με αιχμή του δόρατος τη στάση της οργάνωσης απέναντι στους μετανάστες μέσα στο πολυπολιτισμικό Κεμπέκ.

Στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ ετοιμάζουν δέματα για τα Χριστούγεννα με αποδέκτες μόνο Ελληνες Χριστιανούς, λέγοντας πως δεν είναι κακό να αποστέλλουν δέματα στην Ελλάδα για τους «αληθινούς Έλληνες».

«Βασιζόμενοι σ' αυτά που βλέπουμε καθημερινά και στο γεγονός πως οι Έλληνες πεινούν, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή να δούμε αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε», δήλωσε στο καναδικό τηλεοπτικό κανάλι ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης στο Μόντρεαλ Σπύρος Μακροζωνάρης.

Στο μεταξύ, απειλές από την οργάνωση δέχτηκε, όπως κατήγγειλε, η δημοσιογράφος του CBC Τζοάν Βράκας, η οποία είχε στο παρελθόν ασχοληθεί με το θέμα. Την ίδια ώρα στο «you tube» τα αναπαραγόμενα ρεπορτάζ της έχουν δεχθεί πολλά προσβλητικά σχόλια για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους.

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων φορέων της Ελληνικής παροικίας αντιδρούν έντονα στο «φαινόμενο του ρατσισμού της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ», όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ. Άλλοι πιστεύουν πως οι ντόπιοι Έλληνες-μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν πέσει θύματα ενός κακώς εννοούμενου πατριωτισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα απασχόλησε όλα τα καναδικά μέσα κατά τον περασμένο χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ