Ενοπλους φρουρούς στα σχολεία προτείνει η Εθνική Ενωση Οπλων των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Ενοπλους φρουρούς στα σχολεία προτείνει η Εθνική Ενωση Οπλων των ΗΠΑ

Ενοπλους φρουρούς στα σχολεία προτείνει η Εθνική Ενωση Οπλων των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ολόκληρη η αμερικανική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το μακελειό στο σχολείο Σάντυ Χουκ του Κονέκτικατ το πιο ισχυρό λόμπι οπλοκατοχής στη χώρα προτείνει να μπουν τα όπλα στα σχολεία και επισήμως, με την τοποθέτηση ένοπλων φρουρών εντός των χώρων εκπαίδευσης.

«Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σταματήσει έναν κακό οπλοφόρο είναι ένας καλός οπλοφόρος», δήλωσε απερίφραστα ο εκτελεστικός υποδιευθυντής της NRA, Γουέιν Λαπιέρ εξηγώντας το σκεπτικό της Ενωσης για τους ένοπλους αστυνομικούς στα σχολεία.

Η NRA, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά το μακελειό του Κονέκτικατ που στοίχισε τη ζωή σε 20 μαθητές και έξι ενήλικους κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωση ότι προκαλούν την έκρηξη βίας μέσω των προγραμμάτων που μεταδίδουν.

Ταυτόχρονα, απέρριψε την πρόταση για επιβολή περιορισμών στο δικαίωμα της οπλοκατοχής υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε τα όπλα από τους νομοταγείς πολίτες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η συνέντευξη Τύπου διαταράχθηκε για μερικά λεπτά όταν διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα και ύψωσαν ένα πανό με τη φράση «Η NRA σκοτώνει τα παιδιά μας».

«Όταν πρόκειται για τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα, τα αθώα και ευπρόσβλητα μέλη της αμερικανικής οικογένειας, τα παιδιά μας, εμείς ως κοινωνία τα αφήνουμε καθημερινά εντελώς ανυπεράσπιστα. Και τα τέρατα και οι άρπαγες ο ξέρουν και το εκμεταλλεύονται. Αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ