Στους Planet Of Zeus δεν χωρούν θηλυκά - iefimerida.gr

Στους Planet Of Zeus δεν χωρούν θηλυκά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις πιο (μην σου πω η πιο) αντρίκια μπάντα της χώρας, αυτή που έχει να καυχιέται ότι στους θαυμαστές της συγκαταλέγεται ο φρόντμαν των Maiden και ότι το βρετανικό Metal Hammer τους συνδέει διακριτικά με τους Sabbath, μιλάει για τον νέο της δίσκο, την κατάσταση της χώρας και τη διεθνή καριέρα της Άννας Βίσση.

Φωτο: Freddie F.

Τι είναι Macho Libre;

Macho Libre είναι ο τίτλος του δεύτερου άλμπουμ των Planet of Zeus, ο οποίος προέκυψε μετά από παράφραση του αντίστοιχου τίτλου γνωστής ταινίας (Nacho Libre με τον Jack Black) και την πατρότητα του λογοπαιγνίου διεκδικεί φίλος του συγκροτήματος.

Τι δουλειά έχει το stoner rock στην Αθήνα;

Το stoner, το heavy rock και το metal και οι σοβαροί εκπρόσωποί του υπήρχαν στην Αθήνα και την Ελλάδα, πριν εμείς καν πιάσουμε κιθάρες στα χέρια μας. Ο σκληρός ήχος εν γένει κρύβει συνήθως μεγαλύτερη ειλικρίνεια και αυθορμητισμό σε πρώτο επίπεδο, και κατά συνέπεια η ταύτιση με αυτόν είναι πιο εύκολη και φυσική.

Hairy ass stoner rockers”σας χαρακτήρισε ο Bruce Dickinson. Είναι καλό τώρα αυτό;

Κατ' αρχάς και γυναικωτούς να μας είχε πει ο Bruce Dickinson πάλι ταχυπαλμία θα μας έπιανε. Αλλά η τιμή ήταν πολύ μεγαλύτερη, αφενός γιατί το τραγούδι μας ακούστηκε στο BBC και αφετέρου γιατί πριν και μετά από αυτό επέλεξε κομμάτια των Down και των Slayer αντίστοιχα.

Στους Planet Of Zeus δεν χωρούν θηλυκά | iefimerida.gr 1
Στο αγγλικό
Metal Hammer σας έβαλαν στη ίδια πρόταση με τους Black Sabbath.

Για κάποιους ανθρώπους οι Black Sabbath αποτελούν ένα ρομαντικό άκουσμα της παιδικής τους ηλικίας και ανάμνηση της μύησής τους στο rock και στο metal. Για εμάς οι Black Sabbath αποτελούν ακόμη καθημερινό άκουσμα και αντικείμενο μελέτης. Κατά συνέπεια φουσκώνουμε και οι τέσσερις σαν περιστέρια με την πρόταση του Metal Hammer.

Ο νέος δίσκος έχει να κάνει με την τωρινή κατάσταση της χώρας. Πείτε στα γρήγορα 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξουν άμεσα.

1. Η σχέση των ανθρώπων με την έννοια του χρήματος και του πλουτισμού, η οποία αγγίζει τα όρια συμπλέγματος.
2. Η σχέση των ανθρώπων με την έννοια του χρήματος και του πλουτισμού, η οποία αγγίζει τα όρια συμπλέγματος.
3. Η σχέση των ανθρώπων με την έννοια του χρήματος και του πλουτισμού, η οποία αγγίζει τα όρια συμπλέγματος.
4. Η σχέση των ανθρώπων με την έννοια του χρήματος και του πλουτισμού, η οποία αγγίζει τα όρια συμπλέγματος.
5. Από εκεί ξεκινούν και καταλήγουν όλα. Τα υπόλοιπα είναι είναι συνήθως "παραπόταμοι".

Eίναι σωτήριος ο σκληρός ήχος για τις μέρες που ζούμε, ειδικά στο πολύ νεαρό ακροατήριο, ή εντείνει την οργή;

Ο σκληρός ήχος και η μουσική γενικότερα είναι ένα πολύ καλό "αντιπυρετικό", ωστόσο "ο πυρετός υποχωρεί μόνο για ένα μικρό διάστημα". Δυστυχώς η "αντιβίωση" βρίσκεται σε άλλο ράφι και μόνο η "μαμά" και ο "μπαμπάς" ξέρουν που είναι.

Έχει το μέταλ ακόμα τον ρομαντισμό και την αθωότητα του "παλιού καλού καιρού" ή το δυσκολεύουν οι εποχές;

Όπως και σε όλα τα μουσικά ιδιώματα ο ρομαντισμός και η αθωότητα είναι χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ψάξει κανείς καλά για να τα βρει. Ουδεμία διαφορά έχουν οι Slipknot από τη Madonna, άσχετα αν μας αρέσει η μουσική τους. Γι' αυτό και τη συναυλία τους την παρακολουθούμε ως σόου και όχι ως μουσικό δρώμενο. Αν κάποιος κάνει αυτές τις πολύ απλές αναγωγές, θα είναι αρκετά πιο απελευθερωμένος από τέτοιου είδους στερεότυπα και θα τα απολαμβάνει όλα εξίσου. Ωστόσο, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το μέταλ κοινό είναι σαφώς πιο ρομαντικό και φιλόμουσο και τα μέταλ συγκροτήματα για να ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή έχουν ρίξει τις πενταπλάσιες ώρες μελέτης από τα συγκροτήματα των υπόλοιπων μουσικών ιδιωμάτων, απλά και μόνο γιατί αυτός είναι ο κώδικας του μέταλ.

Έχετε δει ποτέ σε live σας κάποιον επώνυμο, πολιτικό, celebrity, κάποιον που δεν περιμένατε να δείτε εκεί;

Ποτέ. Και δε νομίζω ότι θα συμβεί.

Θεωρείτε ότι είστε άτυχοι που γεννηθήκατε στην Ελλάδα; Και βάζω τα πάντα μέσα, καιρό, lifestyle, μουσική κ.λπ.

Το να θεωρείς τον εαυτό σου άτυχο που γεννήθηκε στην Ελλάδα είναι σα να μοιρολογείς επειδή γεννήθηκες φτωχός. Είναι κάτι το οποίο δεν προκάλεσες και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το αλλάξεις. Προφανώς τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά πιο απλά για τους Planet of Zeus αν ήταν ένα συγκρότημα άλλης εθνικότητας, αλλά αυτά που επιθυμούμε θα τα πετύχουμε. Αυτό είναι δεδομένο. Απλά πιο δύσκολα.

Είστε σε φάση τώρα που ζείτε από τη μουσική σας;

Όχι. Η μουσική των Planet of Zeus έχει πια αρχίσει να μας αποφέρει χρήματα, αλλά τα ποσά δεν είναι ακόμη ικανά να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Με διεθνή διανομή, θα μπορούσε κανείς να πει, με σεμνότητα πάντα, ότι κυνηγάτε αυτό που η Άννα Βίσση αποκαλεί "διεθνή καριέρα" (...). Αληθεύει;

Η Άννα ήταν αυτή που μας έδωσε το διεθνές σπρώξιμο στην πλάτη. Και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Το video clip για το Leftovers είναι καλύτερο και από παραγωγή μεγάλης εταιρείας για "έλληνες σταρ". Πώς και;

Αυτό συμβαίνει γιατί στα live των Planet of Zeus, αντί για γαρύφαλλα μας πετούν σπόρους για γαρύφαλλα, τους οποίους συλλέγουμε, καλλιεργούμε και έπειτα μεταπωλούμε, εξοικονομώντας αυτομάτως τεράστια ποσά. Για το αποτέλεσμα του video clip ευθύνεται αποκλειστικά ένας και μόνο άνθρωπος, ο Δημήτρης Τζέτζας, ο οποίος το σκηνοθέτησε, αλλά και έκανε το μοντάζ.

Με ποια ελληνίδα τραγουδίστρια θα ηχογραφούσατε ευχαρίστως;

Στους Planet of Zeus δε χωρούν θηλυκά.

Τι διαφορά έχει το να συνεργάζεσαι με ελληνική εταιρεία με το να δουλεύεις σε αντίστοιχη του εξωτερικού;

Καταρχάς η χρήση της λέξης αντίστοιχη είναι ήδη άτοπη, γιατί δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία. Η μικρή και ανεξάρτητη ξένη εταιρεία διαθέτει ένα δίκτυο συνεργατών ασύγκριτο με τα ελληνικά δεδομένα. Από τη διανομή, μέχρι τους γραφίστες, τους δημοσιογράφους, τους booking agents κτλ. Για παράδειγμα, αν ο πρώτος μας δίσκος είχε κυκλοφορήσει από μία ελληνική, δε θα είχε πάρει ποτέ τις κριτικές που έλαβε, ούτε θα είχε φτάσει στα αφτιά, τα οποία έφτασε.

Πείτε αλήθεια, μεταξύ του fanbase σας υπήρξε ποτέ κορίτσι που σας την έπεσε όπως σε ροκ σταρ;

Αυτό συμβαίνει καθημερινά... Στο σχολείο, στα σπορ, στην εξοχή…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ