Alpha Bank: Η ελληνική οικονομία θα φτάσει το «ΑΑΑ» το 2020 - iefimerida.gr

Alpha Bank: Η ελληνική οικονομία θα φτάσει το «ΑΑΑ» το 2020

Alpha Bank: Η ελληνική οικονομία θα φτάσει το «ΑΑΑ» το 2020
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάκαμψη της ελληνική οικονομίας και το μετασχηματισμό της σε οικονομία «ΑΑΑ» μέχρι το 2020 κάνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.

Την έκθεση που υπογράφουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της τράπεζας σημειώνουν πως οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα είναι η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και την κοινοτική αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων προκειμένου να στηριχθεί η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.

«Η προσήλωση στην εφαρμογή του προγράμματος είναι η μόνη διέξοδος που εξασφαλίζει την περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και την πρόσβαση στις αγορές από το 2015 εφόσον έχει αποκατασταθεί πλήρως μέχρι τότε η αξιοπιστία των αποφάσεων οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα» αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίο.

Επίσης, τονίζεται ότι εάν τηρείται απαρέγκλιτα το πρόγραμμα προσαρμογής όλες οι χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου καλύπτονται πλήρως από τη χρηματοδοτική βοήθεια και οποιαδήποτε χρήση εντόκων γραμματίων του δημοσίου θα στερεί πόρους από τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Παράλληλα, επιχειρείται μια ανάλυση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, σημειώνοντας πως περιέχει στοιχεία που μπορεί να το χαρακτηρίσουν ως το πρώτο σωστό βήμα προς μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση.

Όπως αναφέρουν «γίνεται η διάκριση του εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες από το εισόδημα που αποκτάται από ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα, απλοποιείται η φορολογική κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, επιδιώκεται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, επιχειρείται η εκλογίκευση του φόρου εισοδήματος κεφαλαίου και μειώνονται οι συντελεστές απόσβεσης πάγιων περιουσιακών στοιχείων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ