Ευρωβαρόμετρο: Το 84% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση - iefimerida.gr

Ευρωβαρόμετρο: Το 84% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση

Ευρωβαρόμετρο: Το 84% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δυσπιστία των πολιτών της χώρας απέναντι στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και κυρίως την τηλεόραση καταγράφει η τακτική εξαμηνιαία δημοσκόπηση «Ευρωβαρόμετρο».

Σύμφωνα με την έρευνα το 84% των Ελλήνων στην ερώτησγη «τείνετε να εμπιστεύεστε την τηλεόραση» απαντάει «μάλλον όχι» ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό και για τον γραπτό Τύπο και το ραδιόφωνο με 77% και 70% αντίστοιχα.

Αντίθετα, οι Ελληνες εμπιστεύονται περισσότερο το Διαδίκτυο σε ποσοστό 45%, με το συνολικό ποσοστό της ΕΕ να ανέρχεται στο 35%.

Απαισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση

Η έρευνα καταδεικνύει ακόμη ότι το 99% των Ελλήνων και Ισπανών θεωρούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τους είναι «κακή» με τις απαντήσεις των Ευρωπαίων να ποικίλλουν, όπως ήταν αναμενόμενο, ανάλογα με τη χώρα διαμονής τους.

Ενώ το 75% του πληθυσμού στη Σουηδία και τη Γερμανία πιστεύουν ότι η εθνική οικονομική κατάσταση είναι «καλή», με την άποψη αυτή συμφωνεί ποσοστό χαμηλότερο από 10% σε δέκα κράτη- μέλη και ποσοστό μόλις 1% στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Εξάλλου, το 77% των Ελλήνων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι «κακή» (35% στην ΕΕ), έναντι 22% που δηλώνει ότι είναι «καλή» (63% στην ΕΕ). Επίσης, το 100% των Ελλήνων δηλώνουν ότι η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα είναι «κακή», έναντι 98% των Ισπανών και 79% των Ευρωπαίων.

Τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σε εθνικό επίπεδο, είναι η ανεργία (58%), η οικονομική κατάσταση (55%), το δημόσιο χρέος (20%) και η φορολογία (17%). Για τους Ευρωπαίους τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα είναι η ανεργία (48%), η οικονομική κατάσταση (37%), ο πληθωρισμός (24%) και το δημόσιο χρέος (17%).

Τέλος, στην ερώτηση «σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στη χώρα σας πάνε προς καλή ή κακή κατεύθυνση;», το 88% των Ελλήνων δηλώνει «σε κακή», έναντι 80% των Κυπρίων και 56% των Ευρωπαίων. Το 8% των Ελλήνων απαντά «ούτε το ένα ούτε το άλλο» και το 4% απαντά «σε καλή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ