Κέρκυρα: Φυγάδευσαν με καΐκι βουλευτές - Τους πέταγαν πέτρες - iefimerida.gr

Κέρκυρα: Φυγάδευσαν με καΐκι βουλευτές - Τους πέταγαν πέτρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίθεση σε βουλευτές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν με καΐκι (φώτο), έγινε χθες βράδυ στην Κέρκυρα. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διοργάνωση της Βουλής στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο, στην Κέρκυρα, με Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, πλήθος "αγανακτισμένων" συγκεντρώθηκε και φώναζε συνθήματα κατά των πολιτικών.

Οι Έλληνες βουλευτές αναγκάστηκαν να φύγουν από το σημείο με καΐκι, ενώ, όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός στο ΒΗΜΑ FM, οι συγκεντρωμένοι τους πέταγαν πέτρες. Το επεισόδιο σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ έξω από τις εγκαταστάσεις του ιστιοπλοϊκού ομίλου της πόλης του νησιού, σε δείπνο όπου συμμετείχαν 50 ξένοι βουλευτές από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Οι πολιτικοί που φυγαδεύτηκαν ήταν η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης.

Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («Σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «Τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.


Χαρακτηριστικές της διάθεσης του πλήθους ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες προς τον βουλευτή της Ν.Δ. Νίκο Δένδια όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από την υπαίθρια σάλα και περπάτησε στον παρακείμενο μόλο για να δει την πορεία της προσέγγισης του καϊκιού.


Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ο Ν. Δένδιας επιχείρησε να έρθει σε διάλογο με μερίδα των διαμαρτυρόμενων πολιτών όταν πήγε στην στοά της εισόδου προς τον ΠΟΙΑΘ (της οποίας η πόρτα παρέμεινε κλειστή), ωστόσο αποδοκιμάστηκε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ