Η πλατφόρμα παιχνιδιών Steam είναι διαθέσιμη πλέον και σε Linux - iefimerida.gr

Η πλατφόρμα παιχνιδιών Steam είναι διαθέσιμη πλέον και σε Linux

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαράς ευαγγέλια για τους χρήστες του ελεύθερου λειτουργικού συστήματος Linux, καθώς η εταιρεία Valve που αναπτύσσει την πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών Steam, ανακοίνωσε την διάθεσή της σε ανοικτή δοκιμαστική μορφή και για αυτό το λειτουργικό.

Η ανάπτυξη μιας Linux έκδοσης του Steam ήταν στα σκαριά εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά οι δοκιμές γίνονται σε κλειστό κύκλο χρηστών. Τώρα, κάθε χρήστης Linux (και κυρίως Ubuntu Linux) μπορεί να κατεβάσει το Steam στον υπολογιστή του και να παίξει εμπορικά παιχνίδια.

Το “Steam for Linux” όπως λέγεται η συγκεκριμένη έκδοση, σηματοδοτεί την απόφαση της εταιρείας να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα. Το Linux που αναπτύσσεται με τη λογική του «ανοικτού κώδικα» από μια παγκόσμια κοινότητα ανεξάρτητων προγραμματιστών και εταιρειών (Red Hat, IBM, Novell, Canonical, Fujitsu-Siemens, κοκ), θεωρείται το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για servers (οι περισσότερες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο τρέχουν πάνω σε αυτό) ωστόσο δεν έχει γνωρίσει μεγάλη διάδοση σε οικιακούς υπολογιστές. Μία από τις αιτίες θεωρείται πως ήταν η έλλειψη παιχνιδιών, πράγμα που αναμένεται να αλλάξει με το Steam.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παιχνίδια Linux Valve Ubuntu Linux Steam
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ