Ψεύτικο το βίντεο με τον αετό που αρπάζει το μωρό - Τι λένε οι δημιουργοί του - iefimerida.gr

Ψεύτικο το βίντεο με τον αετό που αρπάζει το μωρό - Τι λένε οι δημιουργοί του

Ψεύτικο το βίντεο με τον αετό που αρπάζει το μωρό - Τι λένε οι δημιουργοί του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεχνολογικό δημιούργημα και όχι πραγματικό γεγονός αποδείχθηκε το βίντεο που σόκαρε το κοινό παγκοσμίως δείχνοντας έναν πελώριο Χρυσαετό να αρπάζει ένα μωράκι από πάρκο του Μόντρεαλ στον Καναδά.

Το βίντεο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι αληθινό και τελικά αποδείχθηκε ότι αποτελεί δημιούργημα τεσσάρων φοιτητών ενός κολεγίου 3D τεχνολογίας στο Μόντρεαλ.

Οι τέσσερις φοιτητές αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι τελικά το εν λόγω βίντεο δεν είναι αληθινό, αλλά είχε υποστεί επεξεργασία από τους ίδιους, ώστε να φαίνεται ότι το τεράστιο πτηνό αρπάζει ένα μωρό από το έδαφος και διευκρίνισαν ότι κανένα ζώο ή παιδί δεν τραυματίστηκε κατά την παραγωγή του βίντεο.

«Τόσο ο αετός όσο και το μωρό δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία 3D animation και ενσωματώθηκαν στο περιβάλλον αργότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα του κολεγίου και εξηγεί ότι η φαινομενική αυθεντικότητα του βίντεο βασιζόταν στον δήθεν σοκαρισμένο ανθρώπου που κατέγραφε το συμβάν φωνάζοντας.

Ο Αντουάν Σίγκλ, ένας από τους παραγωγούς του βίντεο, είπε ότι η αρχική ιδέα ήταν ο αετός να παίρνει μαζί του το μωρό αλλά τελικά θεώρησαν πιο ρεαλιστικό να του πέσει στην προσπάθειά του να το σηκώσει από το έδαφος, ωστόσο όπως αναφέρει «Δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν τόσο μεγάλος πάταγος στο Ίντερνετ, ή ότι το βίντεο θα έκανε το γύρο του κόσμου σε τόσο μικρό διάστημα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ