Βενιζέλος: Η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα δεν αντέχουν άλλα μέτρα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα δεν αντέχουν άλλα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είπε την αλήθεια εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή διαδικασία στη Σπάρτη, ενώ πρόσθεσε ότι «Μιλήσαμε με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, ποτέ δεν είπαμε ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι δεν αρκεί η πολιτική βούληση για την ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται και η συνδρομή των τοπικών κοινωνιών που επιθυμούν την πρόοδο για την περιοχή τους.

«Τώρα πέφτουν χρήματα στην αγορά, τώρα αλλάζει η κατάσταση. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι δύσκολο αλλά θα είναι και ελπιδοφόρο. Ο τροχός γυρίζει και η ελληνική οικονομία είναι ευέλικτη. Η Ελλάδα θα γίνει πραγματικά αυτοδύναμη και ισότιμη μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ», ήταν τα λόγια του κ. Βενιζέλου.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να σχολιάσει δηκτικά και τη χθεσινή άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στο φόρουμ διαλόγου σημειώνοντας «Με όλους θέλουμε να μιλήσουμε με ισοτιμία και σεβασμό. Αλλά δεν ανεχόμαστε τις προσβολές, τον αποκλεισμό του ΠαΣοΚ».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη και στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας με νόημα «δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο από το ευρωπαϊκό. Όσοι επιλέγουν τη μοναξιά, επιλέγουν συνθήκες μεταπολεμικής Αλβανίας».

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν μπορεί να σηκώσει άλλα μέτρα και επανέλαβε τους τρεις άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθεί η χώρα : κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές.

«Δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ούτε εθνική στρατηγική χωρίς το ΠαΣοΚ. Γι αυτό δεχόμαστε τόσες επιθέσεις από το οριζόντιο κόμμα της δραχμής», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και υπογράμμισε την ανάγκη να πείσουν τα κόμματα την κοινωνία ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

Μίλησε, ακόμη, και για τη Χρυσή Αυγή και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι στα «θολά νερά της φτώχειας, της ανάγκης, ψαρεύουν δυνάμεις ακραίες, ναζιστικές, που προσβάλουν τις αξίες των Ελλήνων και της Δημοκρατίας».

Ζήτησε, τέλος, από τα μέλη του κόμματος να στηρίξουν την παράταξη και έστειλε μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις :«Θέλουμε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Θέλουμε μια παράταξη ανανεωμένη και σύγχρονη.Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι πάντα ένα μεγάλο πατριωτικό και λαϊκό κίνημα.Τίποτε δεν είναι πιο ριζοσπαστικό στις μέρες μας από το αληθές. Ριζοσπαστικό δεν είναι το να λες ψέματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ