Προσωρινή παύση για οκτώ δικηγόρους συνεργάτες του Ευάγγελου Καλούση - iefimerida.gr

Προσωρινή παύση για οκτώ δικηγόρους συνεργάτες του Ευάγγελου Καλούση

Προσωρινή παύση για οκτώ δικηγόρους συνεργάτες του Ευάγγελου Καλούση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επέβαλε σήμερα προσωρινή παύση από 4 έως 10 μήνες σε οκτώ δικηγόρους συνεργάτες του αποπεμφθέντος από το δικαστικό σώμα, λόγω της εμπλοκής του στο παραδικαστικό κύκλωμα, Ευάγγελου Καλούση.

Οι επτά δικηγόροι Αθηνών και ένας Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν με τον Ευάγγελο Καλούση στην εταιρεία «Kaloussis & Partners» που είχε ιδρύσει ο αποπεμφθείς δικαστής μετά την αποφυλάκισή του.

Ειδικότερα, στο δικηγόρο Θεσσαλονίκης Γεώργιο Νικολακόπουλο επιβλήθηκε 10μηνη προσωρινή παύση, στους δικηγόρους Αθηνών Δάλα Θεοφάνη, Παναγιώτη Μπαλάσκα, Απόστολο Παπαχαραλάμπους, Χρυσάνθη Γιαμαρέλου και Ουρανία Κατσαρού επιβλήθηκε προσωρινή παύση έξι μηνών και στους δικηγόρους της πρωτεύουσας Νικόλαο Βαλσαμάκη και Κωνσταντίνο Λαμπράκη επιβλήθηκε προσωρινή παύση τεσσάρων μηνών.

Η δικηγορικά εταιρεία έχει κριθεί παράνομη ύστερα από σχετική αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,, καθώς ο Ευάγγελος Καλούσης δεν έχει την ιδιότητα του δικηγόρου

Το Ειρηνοδικείο υποχρέωσε τον Καλούση να αφαιρέσει τις διαφημιστικές πινακίδες, να απέχει από κάθε ανάρτηση στο μέλλον, να καταργήσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας της εταιρείας και να απέχει από κάθε είδους επ' αμοιβή παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, το Ειρηνοδικείο προέβλεψε χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε ημέρα κατά την οποία ο πρώην δικαστικός λειτουργός θα διατηρεί τις διαφημιστικές πινακίδες και λογότυπα, καθώς επίσης και την ιστοσελίδα του, αλλά και γενικά σε κάθε περίπτωση που θα συνεχίσει να προβαίνει στην παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ