Αυτές είναι οι γερμανικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι γερμανικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ένα μετά το άλλο «σκάνε» τα τελευταία χρόνια τα σκάνδαλα στη Γερμανία, στα οποία εμπλέκονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες γερμανικές επιχειρήσεις, όπως οι Siemens, Thyssen Krupp, Deutsche Bank, ΜΑΝ και άλλες.

Δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου Deutsche Velle ανακινεί το θέμα με αφορμή την περίπτωση του γερμανικού τραπεζικού γίγαντα Deutsche Bank που βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης με τις κατηγορίες του ξεπλύματος χρήματος, της φορολογικής απάτης και μερικών άλλων ακόμη...

Παρ' όλο που οι έρευνες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και τίποτα δεν έχει αποδειχθεί ακόμη τελεσίδικα, το κύρος του γερμανικού κολοσσού έχει πληγεί σοβαρά, ένα γεγονός οι επιπτώσεις του οποίου θα φανούν στο μέλλον, σύμφωνα με τον καθηγητή στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Αξιών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντίας, στη Γερμανία, Γιόζεφ Βίλαντ: «Όποιος βλάπτει διαρκώς τη φήμη του, αυτο-αποκλείεται από την αγορά. Αυτό δεν γίνεται άμεσα ορατό με χρηματιστηριακές απώλειες, αλλά παρατηρείται στην πορεία και στην συμπεριφορά των πελατών. Το ζήτημα έχει πολλές πτυχές και δεν είναι σύμπτωση ότι σήμερα οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται έντονα στο πεδίο της διαχείρισης της εικόνας τους».

Όσον αφορά τις περιπτώσεις τέτοιων γερμανικών επιχειρήσεων:

Η Thyssen Krupp κατηγορήθηκε για συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού σε διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό των σιδηροδρόμων.

Η ΜΑΝ δωροδόκησε δεκάδες κρατικούς λειτουργούς και στελέχη επιχειρήσεων για να διασφαλίσει παραγγελίες.

Η Daimler διαπιστώθηκε ότι «λάδωνε» παράγοντες σε 22 χώρες.

Η Volkswagen πρόσφερε σε ηγετικά στελέχη των εργοστασιακών σωματείων της ακριβά δώρα, πολυτελή ταξίδια και «sexparty».

Ο ασφαλιστικός όμιλος Ergo αντάμειβε τους πιο επιτυχημένους πωλητές του με ταξίδια «αναψυχής».

Η δε Siemens εμπλέκεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της οικονομίας, καθώς φέρεται να δαπάνησε περίπου 1,3 δισ. ευρώ για ύποπτες πληρωμές, με αποτέλεσμα η αμερικανική δικαιοσύνη να της επιβάλει πρόστιμο ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ