Διήμερο ταλαιπωρίας για τους πολίτες στα μέσα μεταφοράς - iefimerida.gr

Διήμερο ταλαιπωρίας για τους πολίτες στα μέσα μεταφοράς

Διήμερο ταλαιπωρίας για τους πολίτες στα μέσα μεταφοράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ αντιδρώντας στις μειώσεις των μισθών τους με την υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στις σταθερές συγκοινωνίες, Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και 24ωρη απεργία την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το επόμενο διήμερο, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με εκπροσώπους εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες, οι διαδοχικές αναδιαρθρώσεις που έχουν γίνει στις αστικές συγκοινωνίες, τους έχουν «ψαλιδίσει» έως και το 48% των αποδοχών τους. Μάλιστα, όπως σημειώνουν αν ενταχθούν πλήρως στο ενιαίο μισθολόγιο, τίθεται και ζήτημα μισθολογικής ανισότητας με εργαζόμενους που παρέχουν την ίδια εργασία να αμείβονται διαφορετικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ