Οι πάγοι λιώνουν και πάνε για Όσκαρ - Εντυπωσιακό το ντοκιμαντέρ Chasing Ice [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι πάγοι λιώνουν και πάνε για Όσκαρ - Εντυπωσιακό το ντοκιμαντέρ Chasing Ice [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαβορί για Όσκαρ είναι το ντοκιμαντέρ Chasing Ice, το οποίο έχει ήδη κερδίσει ένα σωρό βραβεία σε φεστιβάλ ταινιών και είναι ένα από τα μόλις 15 ντοκιμαντέρ που θα είναι υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον φωτογράφο Τζέιμς Μπάλογκ στην προσπάθειά του να βρει την απάντηση στην αλλαγή του κλίματος, ωστόσο η πραγματικότητα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει θα φτάσει στα άκρα τον ίδιο και την ομάδα του.

Είναι κοινό μυστικό ότι μεγάλο ρόλο στις ταινίες παίζει η φωτογραφία και σίγουρα το Chasing Ice έχει εντυπωσιακές και υπέροχες εικόνες, σε συνδυασμό με μία απαλή μελαγχολική μουσική.

Παράλληλα, το επιστημονικό στοιχείο, παρατίθεται σε σύντομα διαλείμματα με αποσπάσματα από συνεντεύξεις με τους ερευνητές, οι οποίες ωστόσο είναι σύντομες και περιεκτικές και δεν «χαλαρώνουν» την προσοχή του κοινού.

Γενικά, η ταινία έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία σχετικά με την επιστήμη του κλίματος, ενώ περιγράφει εν συντομία τις σκέψεις του Μπάλογκ για την αλλαγή του κλίματος και το πώς η επιστήμη επηρέασε τις ιδέες του.

Αν λοιπόν έχετε οικολογικές ανησυχίες και ενδιαφέρεστε να περιπλανηθείτε εκ του ασφαλούς στα παγωμένα τοπία της Γροιλανδίας, την Αλάσκας, και της Ισλανδίας, το Chasing Ice είναι το ιδανικό ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ