Βενιζέλος: Η προσφυγή στο ΔΝΤ μας επιβλήθηκε από τη Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η προσφυγή στο ΔΝΤ μας επιβλήθηκε από τη Ευρωζώνη

Βενιζέλος: Η προσφυγή στο ΔΝΤ μας επιβλήθηκε από τη Ευρωζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συνεδρίαση της Ν.Ο.Ε.Σ. Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας της χώρας και του ΠΑΣΟΚ στην εποχή του μνημονίου.

Ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι «Δεν ήταν ελληνική επιλογή η προσφυγή στο ΔΝΤ. Ήταν επιλογή ολόκληρης της Ευρωζώνης και μας επιβλήθηκε» και σημείωσε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση φιλική προς την κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι αυτή η πολιτική επιβλήθηκε και επιβάλλεται σε όλες τς χώρεςπου έχουν δημοσονομκά προβλήματα, δινοντας ως παράδειγμα την Κύπρο και πρόσθεσε ότι «Πολλοί καλλιέργησαν την αντίληψη ότι υπήρχε άλλη λύση και το ΠΑΣΟΚ δεν την ακολούθησε. Αυτό δεν ισχύει. Δεν υπήρχε άλλη λύση δυστυχώς».

Παραδέχθηκε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρο ευθυνών για τις πολιτικές που ακολούθησε από τη δεκαετία του '80, αλλά συμπλήρωσε «Πέρασε η περίοδος της αυτοκριτικής. Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τη νέα πορεία».

Εν συνεχεία έστρεψε τα πυρά του και προς τη ΝΔ για την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία δεν έπραξε τα όσο όφειλε το 2008 όταν ξέσπασε η κρίση.

«Τα μέτρα που τροφοδότησαν την ύφεση επιβλήθηκαν επειδή η Ελλάδα δεν είχε φροντίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα την περίοδο της ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε «Πέρα από την δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχουν και οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς για να έχουμε μια κανονική χώρα».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί ως συντηρητική δύναμη και έρχεται σε σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές που προωθούνται, οι οποίες θίγουν προνόμια και κεκτημένα.

«Η απομόνωση δεν είναι η λύση. Η ιστορική αφέλεια δεν είναι η δική μας επιλογή» πρόσθεσε με νόημα.

Κάλεσε τέλος τα στελέχη του κόμματος να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους για να πάει το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο χωρίς ίντριγκες και να σηματοδοτήσει την επόμενη δεκαετία.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ