Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» - iefimerida.gr

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος από την εισαγγελέα για τη ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο που συνέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενίας Κυβέλου σε βάρος μελών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κύκλος της Πάτμου» για απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ ' εξακολούθηση αι από κοινού σε βαθμό κακουργήματος.

Οι κατηγορίες αφορούν δέκα τουλάχιστον πρόσωπο που διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου από το 2000 έως το 2010 της ΜΚΟ και συμπληρώνονται από άλλα αδικήματα όπως απάτη κατ΄ επάγγελμα από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος ιδιωτών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μετά από εισαγγελική έρευνα εντοπίστηκαν ατασθαλίες στη διαχείριση των οικονομικών της οργάνωσης και συγκεκριμένα στην διάθεση κονδυλίων που εισέπραττε είτε ως κρατικές επιχορηγήσεις, είτε ως χορηγίες ιδιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελέως, το επίμαχο ποσό που η διάθεσή του δεν έχει αποτυπωθεί στα βιβλία της οργάνωσης, κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 4 - 5 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών φέρεται να εντοπίστηκε σε μη δηλωμένο στα βιβλία της Οργάνωσης τραπεζικό λογαριασμό στο Λονδίνο.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην 5η Ειδική Ανακρίτρια η οποία θα μελετήσει στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για έξοδα που δεν δικαιολογούνται και έχουν περαστεί στα βιβλία της Οργάνωσης ,όπως για ενοίκια, αγορές τροφίμων αλλά και για ακυρωθέντα ταξίδια.

Η δίωξη ασκήθηκε στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας της Εισαγγελίας που συνεχίζεται για την οικονομική διαχείριση πολλών ακόμα ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ