Τι είπε ο Σαμαράς με τα μεγάλα αφεντικά των πολυεθνικών - iefimerida.gr

Τι είπε ο Σαμαράς με τα μεγάλα αφεντικά των πολυεθνικών

Τι είπε ο Σαμαράς με τα μεγάλα αφεντικά των πολυεθνικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται από όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως μετά από ένα εξάμηνο κυβερνητικού μαραθωνείου και με δεδομένο ότι το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει τελειώσει οριστικά και πως η κυβέρνηση τώρα θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο. Σε αυτό θα βοηθήσουν οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, οι οποίες προχωρούν, πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς.

Επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας.

Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε «Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και θέσεις εργασίας». Πρόσθεσε πως στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα βελτιώνεται, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως τροχοπέδη για της επιχειρήσεις είναι κυρίως θέματα γραφειοκρατίας, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. «Στις αρχές του 2013, ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.

Οι δύο πλευρές πάντως αναμένεται να συναντηθούν ξανά σε ένα μήνα.

Ο Πρωθυπουργός είχε σχεδιάσει ένα γύρο συνομιλιών με όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Η αρχή έγινε σήμερα με συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις μεγαλύτερες σε όγκο και τζίρο πολυεθνικές εταιρείες.

Οι εταιρείες που έχουν κληθεί στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό είναι οι εξής:

Cosco

Πρόκειται για την κινεζικών συμφερόντων εταιρεία που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά με επιτυχία. Ο κινεζικός ναυτιλιακός όμιλος έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και αναμένεται να διεκδικήσει και την προβλήτα 1 του ΣΕΜΠΟ του λιμανιού, η οποία ανήκει στον ΟΛΠ. Η κινεζική εταιρεία θα εκπροσωπηθεί από τον Κάπταιν Κιού.

Nestle Ελλάς

Ο κολοσσός Nestle διαθέτει στην Ελλάδα 4 εργοστάσια, ένα εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα, δύο νερού στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και στη Δωδώνη Ιωαννίνων, ένα παγωτού στον Ταύρο Αττικής. Ο καφές Παπαγάλος και το νερό Κορπή που παράγει εξάγονται σε πολλές ξένες αγορές ενώ ο κολοσσός απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζομένους μόνιμο προσωπικό.

ΑΒ Βασιλόπουλος

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανήκει πλέον σε βελγικό όμιλο και απασχολεί πάνω από 24.000 άτομα προσωπικό.

Ελαϊς Unilever Hellas

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο προμηθευτή σούπερ μάρκετ και διαθέτει στην Ελλάδα 3 εργοστάσια ενώ απασχολεί πάνω από 770 εργαζομένους.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μπύρας στην Ελλάδα και αποτελεί μέλος του ολλανδικού ομίλου Heineken. Εχει 4 εργοστάσια μπύρας και νερού Ιόλη.

Tasty Foods- Pepsico

Δραστηριοποιείται στον κλάδο των αναψυκτικών και απασχολεί πάνω από 600 εργαζομένους με δύο μονάδες παραγωγής.

Procter & Gamble Hellas

Θυγατρική της ομώνυμης αμερικανικής εταιρείας με καταναλωτικά προϊόντα και απασχολεί πάνω από 280 εργαζομένους.

Lafarge-AΓΕΤ Ηρακλής

Πρόκειται για έναν από τους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς τσιμέντου στη χώρα μας και διαθέτει 3 εργοστάσια.

Παπαστράτος

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 800 εργαζομένους και είναι θυγατρική της Philip Morris.

Νοvartis

Πρόκειται για θυγατρική της ομώνυμης γερμανικής εταιρείας που παράγει φάρμακα.

Specifar

Είναι εταιρεία παραγωγής χρωμάτων και εξελίχθηκε σε φαρμακοβιομηχανία γερμανικών συμφερόντων με 700 εργαζομένους.

Vodafone

Η γνωστή εταιρεία κινητής επικοινωνίας είναι μέλος του ομίλου Vodafone.

Bic Βιολέξ

Πρόκεται για την θυγατρική του γαλλικού ομίλου Bic. Παράγει τα γνωστά ξυριστικά με μεγάλο κύκλο εργασιών στα εργοστάσια που διαθέτει στην Ανοιξη Αττικής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ