EFSF: Αισιοδοξία για τέλος της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη την επόμενη τριετία - iefimerida.gr

EFSF: Αισιοδοξία για τέλος της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη την επόμενη τριετία

EFSF: Αισιοδοξία για τέλος της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη την επόμενη τριετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα αφήσει πίσω της την κρίση χρέους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια κάνει ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ τονίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει τα πρώτα σημαντικά βήματα.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus ο Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι η μισή δουλειά έχει γίνει και τα επόμενα τρία χρόνια οι χώρες της Ευρωζώνης θα βρίσκονται σε καλό δρόμο με αυξημένη ανταγωνιστικότητα.

«Η μισή δουλειά έχει ήδη γίνει. Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. Η κρίση θα κρατήσει ακόμη δύο-τρία χρόνια και κατόπιν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν ελλείμματα κάτω από το 3% του ΑΕΠ τους και θα βρίσκονται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ακόμη και στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, οι χώρες οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν σημειώσει υποχώρηση, ανακάμπτουν αισθητά» τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του EFSF ωστόσο εκφράζει την ανησυχία του για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ