Οι ανέκδοτες φωτογραφίες της Χιροσίμα - iefimerida.gr

Οι ανέκδοτες φωτογραφίες της Χιροσίμα

Οι ανέκδοτες φωτογραφίες της Χιροσίμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945 η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε την λήψη εικόνων από την πληγείσα περιοχή. Μία ήταν η εξαίρεση: το United States Strategic Bombing Survey, μια ομάδα 1.150 ατόμων -αποτελούμενη από στρατιωτικούς και μη- απεσταλμένη από τον πρόεδρο Truman για να συλλέξει φωτογραφικό υλικό και να μελετήσει τις επιπτώσεις της βόμβας στα κτίρια. Μελλοντικός στόχος ήταν να βελτιωθεί αρχιτεκτονικά η άμυνα των ΗΠΑ. Οι φωτογραφίες αυτές εκτίθενται τώρα στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας.

Η συλλογή Hiroshima: Ground Zero 1945 φιλοξενεί εξήντα επιλεγμένες εικόνες από το σύνολο των 700 που τραβήχτηκαν σε εκείνη την αποστολή. Οι φωτογραφίες είχαν παραμείνει ανέκδοτες για δεκαετίες μέχρι που ανακαλύφθηκαν τυχαία σε μια βαλίτσα σε κάδο σκουπιδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ