Τα «κροκοδείλια δάκρυα» του Ομπάμα για το μακελειό στο Κονέκτικατ με τους 27 νεκρούς [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα «κροκοδείλια δάκρυα» του Ομπάμα για το μακελειό στο Κονέκτικατ με τους 27 νεκρούς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο ξανά το θέμα ταμπού της αμερικανικής κοινωνίας για την οπλοκατοχή και τις συνεχόμενες φονικές επιθέσεις σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, με τον Προεδρο Ομπάμα να προσπαθεί στο μήνυμά του ανακουφίσει, κάπως, τον αμερικανικό λαό δηλώνοντας «Οι καρδιές μας έσπασαν απόψε. Τα παιδιά που σκοτώθηκαν θα μπορούσαν να ήταν παιδιά του καθενός μας» .

«Αυτό το έχουμε περάσει πολλές φορές εδώ. Πρέπει να αναλάβουμε δράση ώστε να αποτρέψουμε αυτά τα φαινόμενα στο μέλλον» συνέχισε στο μήνυμα του ο αμερικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι, όπως και ο ίδιος σημείωσε, παρόμοια φαινόμενα με ανθρώπους που αρπάζουν το πιστόλι τους και εισβάλλουν, σε σχολεία, κολλέγια, κινηματογράφους και εμπορικά κέντρα σκορπώντας το θάνατο σε ανυποψίαστους ανθρώπους, δεν έχει τολμήσει όσο καιρό βρίσκεται στον προεδρικό θώκο να ανοίξει το θέμα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

27 τα θύματα του μακελάρη - Νεκρός και ο ίδιος

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται σε 27, εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά.

Νεκρός βρέθηκε και ο δράστης - ο οποίος δεν διευκρινίζεται αν αυτοκτόνησε ή αν σκοτώθηκε από τα πυρά της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας, που προσδιορίζεται ως Ράιαν Λάνζα, 24 ετών, σκότωσε, ακόμη, τον πατέρα του στην κατοικία του και στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο στο σχολείο, όπου έγινε το μακελειό, και σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.

Νεκρός, όμως, βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά του και ο αδελφός του μακελάρη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θάνατό του.

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με το κανάλι WABC, ενώ ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για έναν δεύτερο ένοπλο.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του καναλιού CBS αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν άνδρα που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι νεκροί ο ψυχολόγος και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Sandy Hook -στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών.

Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιουτάουν.

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. «Ένας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε», πρόσθεσε το κορίτσι.

Το Νιουτάουν είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.

Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε σήμερα την εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.

«Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ», οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ