Αστυνομικοί για το μακελειό στο Ρέντη: «Ηθελαν να σκοτώσουν, όχι να διαφύγουν» - iefimerida.gr

Αστυνομικοί για το μακελειό στο Ρέντη: «Ηθελαν να σκοτώσουν, όχι να διαφύγουν»

Αστυνομικοί για το μακελειό στο Ρέντη: «Ήθελαν να μας σκοτώσουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καταθέσεις των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς των κακοποιών στη συμπλοκή της 1ης Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.

Όπως τόνισαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται η υπόθεση, οι συνάδελφοι των άτυχων αστυνομικών οι δράστες είχαν πρόθεση να σκοτώσουν και όχι να διαφύγουν, καθώς είχαν τη δυνατότητα να διαφύγουν σε αρκετά σημεία της καταδίωξης, αλλά επέλεξαν να στήσουν «καρτέρι» στους αστυνομικούς για να τους σκοτώσουν.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο συνοδηγός του Γιάννη Ευαγγελινέλη, Δημήτρης Κανελλόπουλος,όλα έγιναν αστραπιαία, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν. «Μόλις φρέναρε ο οδηγός μου στο στενό και ενώ ήμασταν πάνω στη μηχανή, δεχθήκαμε τους πυροβολισμούς. Είδα λάμψη και ένιωσα πόνο στο στήθος, ο οδηγός μου είχε φάει σφαίρα. Πέφτοντας με χτύπησε με το κράνος στο πρόσωπο. Πήδηξα από τη μηχανή και ανταπέδωσα πυροβολώντας επτά φορές» εξήγησε στην κατάθεση του.

Άλλος ένας αστυνομικός που επίσης δέχθηκε πυρά από Καλάσνικοφ των δραστών, ο Ε. Μητσάκης, έκανε λόγο στην κατάθεση του για «καταιγισμό σφαιρών» με «σταθερό ρυθμό» από την πλευρά των δραστών, ενώ ο συνάδελφός του Α. Λυμπέριος επεσήμανε στην κατάθεση του την ώρα του επεισοδίου έβλεπε τρεις λάμψεις από την πλευρά των δραστών, συμπεραίνοντας πως οι δράστες που πυροβολούσαν ήταν τρεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ