Πράκτορες της CIA βασάνισαν και σοδόμισαν άτομο φερόμενο ως ύποπτο για τρομοκρατία - iefimerida.gr

Πράκτορες της CIA βασάνισαν και σοδόμισαν άτομο φερόμενο ως ύποπτο για τρομοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα απεφάνθη πως πράκτορες της CIA βασάνισαν, χτύπησαν και βίασαν τον κρατούμενο λιβανέζικης καταγωγής Γερμανό πολίτη Καλέντ ελ-Μασρί, ενώ η αστυνομία της FYROM καθόταν και κοιτούσε, αναφέρει η ιστορική ανακοίνωση του Δικαστηρίου την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η ομόφωνη απόφαση έκρινε εξίσου ένοχη τη FYROM για βασανισμό, κακοποίηση και μυστική φυλάκιση του Μασρί, ο οποίος φερόταν να έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Μασρί συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2003 και παραδόθηκε σε ομάδα της CIA στο αεροδρόμιο των Σκοπίων απ' όπου μεταφέρθηκε μυστικά στο Αφγανιστάν.

Είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο περιγράφει τις μεθόδους ανάκρισης υπόπτων για τρομοκρατία της CIA ως βασανισμό:

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κύριος ελ-Μασρί εξαναγκάστηκε σε απαγωγή, παράνομη φυλάκιση, έκτακτη έκδοση σε άλλη αρχή χωρίς τη διαμεσολάβηση νομικών διαδικασιών και απάνθρωπη μεταχείριση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ