Αυστριακή Die Presse: Η Αθήνα προτεκτοράτο της Τρόικας - iefimerida.gr

Αυστριακή Die Presse: Η Αθήνα προτεκτοράτο της Τρόικας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα άκρως υποτιμητικό για τη χώρα μας δημοσίευμα φιλοξενεί η αυστριακή εφημερίδα Die Presse η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Ελλάδα υπήρξε ο Δούρειος Ιππος και η αφορμή για την αναθεώρηση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη.

«Παρά το γεγονός ότι οι άλλες χώρες διαπιστώνουν προόδους στην κατεύθυνση βιωσιμότητας του χρέους η Ελλάδα είναι και παραμένει πονοκέφαλος για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Αθήνα βρίσκεται υπο καθεστώς προτεκτοράτου της Τρόικα και συνεχίζει να είναι οικονομικό και πολιτικό πειραματόζωο στο εργαστήρι του ευρώ» αναφέρει, έξω από τα δόντια, η αυστριακή εφημερίδα.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει επίσης ότι αν αποτύχουν όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και η επιστροφή στην ανάπτυξη τότε υπάρχει το λεγόμενο «deal για την Αθήνα», δηλαδή ελεγχόμενη και με τη συναίνεσή της έξοδος από την ευρωζώνη κατά το άρθρο 50 των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ