Εκανε μήνυση γιατί ήθελε να ακούει στο αμάξι του μουσική στη διαπασών και δικαιώθηκε - iefimerida.gr

Εκανε μήνυση γιατί ήθελε να ακούει στο αμάξι του μουσική στη διαπασών και δικαιώθηκε

Εκανε μήνυση γιατί ήθελε να ακούει στο αμάξι του μουσική στη διαπασών και δικαιώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα είναι να ακούει κάποιος «στο τέρμα» μουσική στο ιδιωτικό του αυτοκίνητο, καθώς συνάδει με τις αρχές της ελευθερίας της... έκφρασης.

Η φοβερή αυτή ιστορία έρχεται, φυσικά, από τις ΗΠΑ και τη Φλόριντα όπου ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Καταλάνο μετά από πενταετή δικαστικό αγώνα δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας και κέρδισε τη διαμάχη για ένα πρόστιμο 73 δολαρίων.

Για την ακρίβεια το 2007 αστυνομικοί του είχαν κόψει κλήση επειδή παραβίασε το νόμο που απαγόρευε να ακούγεται η μουσική σε απόσταση 7,6 μέτρων από το αυτοκίνητο από το οποίο προερχόταν. Ο νόμος προβλέπει πιο αυστηρούς περιορισμούς σε όσους διέρχονται μπροστά από νοσοκομεία, σχολεία και εκκλησίες.

Ως δικηγόρος ο Καταλάνο δεν το έβαλε κάτω, αμφισβήτησε τη συνταγματικότητα του νόμου με το σκεπτικό ότι είναι υποκειμενικό το πόσο δυνατή είναι η μουσική και αυτό εξαρτάται από τα... αυτιά του εκάστοτε ακροατή και δικαιώθηκε.

Ο δικαστής Χόρχε Λαμπάργκα δικαίωσε τον Καταλάνο τονίζοντας ότι «το δικαίωμα να παίζει κανείς μουσική, συμπεριλαμβανομένης και μουσικής μέσω ενισχυτών, σε δημόσιους χώρους προστατεύεται από την πρώτη τροπολογία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ