Μέγαρο Μουσικής: Disney, χορός και παιδικές φωνές αντίδοτο στην κατάθλιψη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μέγαρο Μουσικής: Disney, χορός και παιδικές φωνές αντίδοτο στην κατάθλιψη [εικόνες]

Μέγαρο Μουσικής: Disney
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί μια από τις ευχετήριες κάρτες της Guardian να δείχνει τον Άγιο Βασίλη να προσπεράσει την Αθήνα, όμως από αύριο στο Μέγαρο Μουσικής αρχίζει να μυρίζει Χριστούγεννα με τρεις διαφορετικές δράσεις.

Μέγαρο Μουσικής: Disney, χορός και παιδικές φωνές αντίδοτο στην κατάθλιψη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η επέλαση αρχίζει με μπαλέτο και συγκεκριμένα με την «Ωραία Κοιμωμένη» με σολίστ από το Κόβεν Γκάρντε, το Μπαλέτο του Κρεμλίνου, του Θεαρου Μαριίνσκι και άλλων κορυφαίων σκηνών του κόσμου. Οι σημαντικοί διεθνείς σολίστ θα χορέψουν με το μουσικό αριστούργημα του Τσαϊκοφσκι σε χορογραφία του θρυλικού Μαριούς Πετιπά, από τις 14 ως τις 16 Δεκεμβρίου, από τις 19 ως τις 23 και στη συνέχεια από τις 25 ως τις 30 Δεκεμβρίου.

Η Ωραία Κοιμωμένη είναι το μπαλέτο για το οποίο ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ είπε πως αφορά ολόκληρο το χορευτικό σύμπαν. Θεωρείται το πιο δυνατό έργο του Τσαϊκοφσκι για μπαλέτο, την πεμπτουσία του κλασικού χορού, ένα έργο στόχο κάθε κορυφαίας λυρικής σκηνής στον κόσμο.

Μέγαρο Μουσικής: Disney, χορός και παιδικές φωνές αντίδοτο στην κατάθλιψη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Disney in Concert

Αν θες μαγεία, μερικές φορές αρκεί να την αναζητήσει στις ταινίες του Disney. Η μαγική μουσική και οι εικόνες από αυτές τις ταινίες θα κάνει κατάληψη στο Μέγαρο Μουσικής στις 19,21,22,28 και 29 Δεκεμβρίου με την ενορχήστρωση του σημαντικού Βruce Healey. Θα ακουστούν ορχηστές σουίτες από τις ταινίες Ταρζάν, Η μικρή γοργόνα, Ηρακλής: πέρα από τον μύθο, Μαίρη Πόππινς, Η Πεντάμορφη και το τέρας, Περιπέτειες στην άκρη της γης, Αλαντίν, Μουλάν, Η Παναγιά των Παρισίων, ο Βασιλιάς των λιονταριών. Μουσική θα παίζει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Η πολυβραβευμένη μουσική από τις ταινίες του Disney με τη συνοδεία εικόνων, θα ανακαλέσουν παιδικές μνήμες και θα ενθουσιάσουν.

Μέγαρο Μουσικής: Disney, χορός και παιδικές φωνές αντίδοτο στην κατάθλιψη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Κάλαντα και χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Τα παιδιά θα ανέβουν στη σκηνή και θα συγκινήσουν, όπως ταιριάζει στα Χριστούγεννα. Η παιδική χορωδία Rosarte, στις 23, 25 και 26 Δεκεμβρίου θα τραγουδήσει κάλαντα και αγαπημένες μελωδίες των Χριστουγέννων, με τη συνοδεία μάλιστα του επιβλητικού μουσικού οργάνου του Μεγάρου Μουσικής.

Μέγαρο Μουσικής: Disney, χορός και παιδικές φωνές αντίδοτο στην κατάθλιψη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ