Πουλήθηκαν έναντι 231.800 ευρώ οι επιστολές του ερωτύλου Μικ Τζάγκερ - iefimerida.gr

Πουλήθηκαν έναντι 231.800 ευρώ οι επιστολές του ερωτύλου Μικ Τζάγκερ

Πουλήθηκαν έναντι 231.800 ευρώ οι ερωτικές επιστολές του Μικ Τζάγκερ των Rolling
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολύ μεγαλύτερη τιμή από την αναμενόμενη πωλήθηκαν τα ερωτικά γράμματα που έστελνε ο Μικ Τζάγκερ το 1969 στην τότε αγαπημένη του Μάρσα Χάντ.

Ο οίκος Sotheby's ανακοίνωσε ότι οι επιστολές στη δημοπρασία που έκανε έφτασαν στην τιμή των 231.800 ευρώ.

Την εποχή που γράφτηκαν οι επιστολές ο Μικ Τζάγκερ συμμετείχε στα γυρίσματα μιας ταινίας στην Αυστραλία και η Χαντ έπαιζε σε μιούζικαλ στο Λονδίνο και ο τραγουδιστής των Rolling Stones προσπαθούσε με αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσει με την τότε αγαπημένη του.

«Οι σκέψεις τόσο σημαντικών ανθρωπων δεν πρέπει να είναι μόνο η περιουσία των οικογενειών τους, αλλά και του ευρέως κοινού, για να αποκαλυφθεί ποιοί ήταν πραγματικά αυτοί οι καλλιτέχνες με την μεγάλη επιρροή», εκτίμησε η Μάρσα Χάντ που έθεσε προς πώληση τις επιστολές.

Βέβαια, όπως αναφέρει ο Guardian η Χάντ έβγαλε στο σφυρί τις επιστολές για να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του σπιτιού της στη Γαλλία, αλλά αυτό είναι διαφορετικό παραμύθι.

Για τον Γκάμπριελ Χίτον, ειδικό για τα βιβλία στον οίκο Sotheby's, οι επιστολές δείχνουν τον Μικ Τζάγκερ «σαν ένα ποιητικό 25χρονο νεαρό άνδρα», αποκαλύπτουν όμως και μια πτυχή «πολύ διαφορετική από το πρόσωπο που έδειχνε προς τα έξω: ήταν παθιασμένος αλλά και ανεξάρτητος, λυρικός αλλά και με μια οξεία αίσθηση της ειρωνείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ