Πούτιν: Γεννάτε γιατί... χανόμαστε - iefimerida.gr

Πούτιν: Γεννάτε γιατί... χανόμαστε

Πούτιν: Γεννάτε γιατί... χανόμαστε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον τρία παιδιά από κάθε οικογένεια ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ετήσια ομιλία του προς τους Ρώσους για να παραμείνει η χώρα ισχυρή και να μπορέσει να διατηρήσει το έδαφός της.

«Πιστεύω ότι ο κανόνας στη Ρωσία πρέπει να είναι μια οικογένεια με τρία παιδιά», δήλωσε κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος, προσθέτοντας ότι γι' αυτό απομένουν ακόμη «πολλά να γίνουν».

Τόνισε, ακόμη, ότι πρέπει το κράτος να φροντίσει για να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες κυρίως για τις γυναίκες ώστε να μη φοβούνται ότι η γέννηση ενός δεύτερου και τρίτου παιδιού θα βάλει φρένο στην καριέρα τους.

Για τον σκοπό αυτόν, οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τα μέσα για να ενθαρρύνουν οικονομικά τις οικογένειες που επιλέγουν να κάνουν ένα τρίτο παιδί και υπολογίζουν να ρυθμίσουν γρήγορα το θέμα των νηπιαγωγείων, των οποίων στερείται σε πολύ σημαντικό βαθμό η χώρα, σημείωσε.

«Οι Ρώσοι θα πρέπει να ευνοούν από τώρα τις πολύτεκνες οικογένειες για να μην καταστεί η Ρωσία μια χώρα φτωχή, που γερνάει και είναι ανίκανη να διατηρήσει την ανεξαρτησία της ακόμη και το ίδιο το έδαφός της» σημείωσε ο πρόεδρος Πούτιν και πρόσθεσε «Αν το έθνος δεν μπορεί πλέον να συντηρηθεί και να αναπαραχθεί (...) δεν χρειαζόμαστε καν έναν εξωτερικό εχθρό, καθώς όλα θα καταρρεύσουν από μόνα τους».

«Για να είναι κυρίαρχη και ισχυρή η Ρωσία πρέπει να γίνουμε περισσότεροι», κατέληξε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 200.000 ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στις αρχές της χρονιάς ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είχε δηλώσει ότι η αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες της νέας του προεδρικής θητείας, της τρίτης, έπειτα από αυτές του 2000 ως το 2008.

Η Ρωσία έχει σήμερα λίγο περισσότερους από 143 εκατομμύρια κατοίκους. Αυτοί έχουν μειωθεί κατά περισσότερα από πέντε εκατομμύρια από την πτώση της ΕΣΣΔ το 1991 και μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία χρόνια προβλέπουν σημαντική μείωση του πληθυσμού.

Σε έκθεσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2011, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επισήμαινε ότι ο πληθυσμός της Ρωσίας μπορεί να μειωθεί κατά άλλα 24 εκατομμύρια ως το 2050.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ