Στροφή Μπερλουσκόνι υπέρ Μόντι-«Πετάξτε τον έξω» από το ΕΛΚ λέει ο Φέρχοφσταντ - iefimerida.gr

Στροφή Μπερλουσκόνι υπέρ Μόντι-«Πετάξτε τον έξω» από το ΕΛΚ λέει ο Φέρχοφσταντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριγμούς σε... ευρωπαϊκό επίπεδο προκαλεί η επανεμφάνιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας με τον Επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφσταντ να ζητάει από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να τον διώξει από τη συνεδρίασή του.

«Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία: ένας πολιτικός λέει ότι θα επιστρέψει, η κυβέρνηση πέφτει και η ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίση» τόνισε ο Φερχόφσταντ, ενώ στρέφοντας το βλέμμα προς το Ζόζεφ Ντολ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ του είπε χαρακτηριστικά «Πέτα τον έξω!».

Ωστόσο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι μέλος του ΕΛΚ αυτοδικαίως ως πρόεδρος του Λαού της Ελευθερίας και αναμένεται να λάβει κανονικά μέρος στη Σύνοδο.

Τα γυρνάει ο «Καβαλιέρε»

Από την πλευρά του ο Σίλβο Μπερλουσκόνι παρά το ότι έχει εκφράσει την ενόχλησή του για το σάλο που επικρατεί γύρω από το όνομά του κάνει στροφή 180 μοιρών σε μια περίεργη πολιτική κίνηση.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια παρουσίασης ενός βιβλίου άφησε το ενδεχόμενο να κάνει ένα βήμα πίσω εφόσον ο Μόντι κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Αν ο Μάριο Μόντι είναι υποψήφιος για να ηγηθεί της μετριοπαθούς κεντρώας παράταξης αποσύρομαι», δήλωσε απόψε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σε μια τέτοια περίπτωση ο μεγιστάνας του Τύπου επέμεινε ότι θα απέσυρε την υποψηφιότητά του, αλλά πρόσθεσε πως δεν νομίζει «ότι ο πρωθυπουργός θα δεχθεί να ταυτισθεί με μια μόνο παράταξη».

«Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Προς το παρόν παραμένω ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για το Παλάτσο Κίτζι (σ.σ. το θώκο του πρωθυπουργού), αλλά, με την προσωπική μου σταδιοδρομία, δε έχω καμία περαιτέρω φιλοδοξία», συνέχισε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επανέλαβε ότι «ήταν πάντα ευρωπαϊστής και ζήτησε περισσότερη, όχι λιγότερη Ευρώπη».

«Η οικονομική κρίση δημιουργήθηκε με την εντολή των γερμανικών τραπεζών, να πωληθούν ελληνικά και ιταλικά ομόλογα του δημοσίου. Αυτό δημιούργησε την εικόνα μιας φαινομενικής χρεοκοπίας .Όλα γεννήθηκαν από την ιστορική γερμανική φοβία σχετικά με τον πληθωρισμό» επανέλαβε ο Μπερλουσκόνι.

Χτύπημα από τη Λέγκα του Βορρά

Στο εσωτερικό της Ιταλίας, πάντως, ο Μπερλουσκόνι δέχεται επιθέσεις από τον άλλοτε σύμμαχό του, το κόμμα της Λέγκας του Βορρά.

Ο ηγέτης της Λέγκας, Ρομπέρτο Μαρόνι, τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα συνεργαστεί με το Λαό της Ελευθερίας εφόσον κατέβει υποψήφιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Αγαπητέ Σίλβιο, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε εάν συμμετέχεις εσύ. Η Λέγκα δεν μπορεί να σε υποστηρίξει εάν διατηρήσεις την υποψηφιότητά σου για την πρωθυπουργία. Η θέση μου εκφράζει πλήρως τα αισθήματα των μελών, των στελεχών, των αξιωματούχων και των βουλευτών».

Αλλά και ο εκπρόσωπος της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάριο Μάουρο, εξέφρασε αντιρρήσεις για τις πρωτοβουλίες του «Καβαλιέρε» τονίζοντας «Ελπίζω αυτή την στιγμή αλλοφροσύνης να ακολουθήσει μια περίοδος που να χαρακτηρισθεί από πραγματική ανάληψη ευθυνών, ώστε να καταλάβουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται τον Μόντι και στο μέλλον. Είναι εξωπραγματικό να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας λέγοντας ότι για αυτά ευθύνεται η Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ