Τον ερχόμενο Απρίλιο ξαναρχίζουν οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους - iefimerida.gr

Τον ερχόμενο Απρίλιο ξαναρχίζουν οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους

Τον ερχόμενο Απρίλιο ξαναρχίζουν οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομομών Μεταφορών και Δικτύων, εκτιμώντας πως αυτά θα ξεκινήσουν τον προσεχή Απρίλιο.

Ο υπουργός, Κώστας Χατζηδάκης, και ο αναπληρωτής, Σταύρος Καλογιάννης, ολοκλήρωσαν σήμερα τις διαπραγματεύσεις του υπουργείου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων, ενώ άμεσα θα γίνουν επαφές και με τις δανείστριες τράπεζες και την Κομισιόν.

«Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. «Το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και μέσα στον Απρίλιο θα ξαναρχίσουν οι εργασίες. Δεν θα γίνουν νέες συμβάσεις, ενώ θα παραμείνει και το ίδιο φυσικό έργο» συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για οικονομικούς λόγους, αλλά και λόγω προβλημάτων τεχνικής φύσεως, το 20% του έργου της Ολυμπίας Οδού (Πάτρα-Τσακώνα) θα μετατεθεί για δύο-τρία χρόνια μετά, όπως θα συμβεί και με το τμήμα Τρικάλων-Γρεβενών του άξονα Ε-65.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ