Μοσκοβισί: «Η αυριανή συζήτηση θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: «Η αυριανή συζήτηση θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την Ελλάδα»

Μοσκοβισί: «Η αυριανή συζήτηση θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η επιχείρηση εξαγοράς από την Ελλάδα του χρέους υπήρξε «ικανοποιητική» και θα επιτρέψει στην Ευρωζώνη να αποδεσμεύσει την οικονομική βοήθεια που έχει υποσχεθεί στην Αθήνα.

«Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, βρισκόμαστε πάνω στις ράγες και μέσα στο πλαίσιο αυτού που είχαμε προβλέψει», δήλωσε ο Μοσκοβισί την επομένη του τερματισμού αυτής της επιχείρησης και πρόσθεσε ότι «Έχω καλές ελπίδες ότι η αυριανή συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης "θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την Ελλάδα»

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το Eurogroup είχε ήδη το βράδυ της Τρίτης μια "θετική" τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα αυτό.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξεταστεί το αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς χρέους, η οποία θεωρείται προοίμιο, κυρίως από το ΔΝΤ, για την αποδέσμευση δανείων ύψους 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Αθήνα που έχουν παγώσει από τον Ιούνιο.

Στο τέλος της επιχείρησης εξαγοράς του χρέους, Ιδιώτες πιστωτές προσέφεραν στην Ελλάδα ομόλογα 31,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μπορεί να εξαγοράσει στο σύνολό τους με την προϋπόθεση ότι το ταμείο στήριξης της ευρωζώνης θα της καταβάλει 1,29 δισεκατομμύριο παραπάνω απόσο προβλεπόταν.

Ο στόχος είναι για την Αθήνα να εξαγοράσει σε σπασμένες τιμές το χρέος της που βρίσκεται σε κυκλοφορία και στη συνέχεια να το διαγράψει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ