Αυτή είναι η πιο αφιλόξενη πόλη της Ρωσίας - iefimerida.gr

Αυτή είναι η πιο αφιλόξενη πόλη της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πραγματικό φρούριο θέλουν οι κάτοικοι του - πλούσιου σε κοιτάσματα αερίου - Νόβι Ουρενγκόι να μετατρέψουν την εύπορη πόλη τους, κλείνοντας τα σύνορά της για όλους τους ξένους και εξετάζοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στους «ανεπιθύμητους» ακόμη και οι μη ντόπιοι Ρώσοι.

Όπως προβλέπει το διάταγμα το οποίο ψηφίστηκε χθες, όποιος πλησιάζει στην είσοδο της πόλης σε απόσταση 70 χλμ. θα τυγχάνει ευγενικής υποδοχής από μυστικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα τον στέλνουν πίσω με το πρώτο τρένο!

Ο αντιδήμαρχος της πόλης των μόλις 100.000 δημοτών, Γκενάντι Σερντιούκ, δηλώνει ότι «στόχος είναι να μειώσουμε την παρουσία άεργων ανθρώπων, οι οποίοι έρχονται στην πόλη μας χωρίς λόγο. Δεδομένου μάλιστα ότι το Νόβι Ουρενγκόι είναι μια περιοχή με στρατηγική σημασία, όπου εξορύσσονται πετρέλαιο και αέριο... Περιορίζουμε την είσοδο των επισκεπτών που δεν έχουν άδεια, που έρχονται εδώ χωρίς επίσημη πρόσκληση, άδεια εργασίας ή απόδειξη ότι βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ άεριο Βορράς Νόβι Ουρενγκόι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ