17 μυστικές υπηρεσίες διαβεβαιώνουν: Το μέλλον ανήκει στην Κίνα και στα cyborgs! - iefimerida.gr

17 μυστικές υπηρεσίες διαβεβαιώνουν: Το μέλλον ανήκει στην Κίνα και στα cyborgs!

Οι μυστικές υπηρεσίες διαβεβαιώνουν: Το μέλλον ανήκει στην Κίνα και στα cyborgs!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ταχύτατες και τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν την εποχή μας επιχειρεί να ιχνηλατήσει η Έκθεση “Global Trends 2030” που συνυπογράφουν 17 Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ, και στην οποία κεντρική θέση έχει η άνοδος της Κίνας αλλά και των cyborgs.

Σύμφωνα με τους συντάκτες, η πολυσέλιδη Έκθεση δεν επιχειρεί να προβλέπει το μέλλον, αλλά να λειτουργήσει ως εφαλτήριο σκέψης για τις αλλαγές που θα συμβούν στον κόσμο τα επόμενα 15-20 χρόνια. Ωστόσο, η κυριότερη τάση που βλέπουν οι αμερικάνικες υπηρεσίες Πληροφοριών στις επόμενες δύο δεκαετίες είναι ότι η ισχύς του κόσμου θα μετατοπιστεί από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ στην Ασία: «Η Κίνα θα είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μέχρι το 2030» σημειώνεται στην Έκθεση, όπου προβλέπεται ένας φτωχότερος κόσμος με άνοδο της μεσαίας τάξης.

Την ίδια ώρα όμως η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 8,3 δισ. θα σημάνει πιεστικότερη και μεγαλύτερη ζήτηση για τροφή και νερό. Το πρόβλημα της έλλειψης πόρων θα επιδεινωθεί και από έναν αναπάντεχο παράγοντα. Την αύξηση του προσδόκιμου ζωής για το 60% του πληθυσμού που θα ζει σε αστικό περιβάλλον.

Το εντυπωσιακότερο όμως στοιχείο του κοντινού μέλλοντος δεν είναι η Κίνα ή ο ανταγωνισμός για νερό ή τροφή, αλλά τα cyborgs. Σύμφωνα με την Έκθεση, αναμένεται μεγάλη πρόοδος στην τεχνολογία προσθετικής χειρουργικής που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να προσθέτουν high tech συσκευές στο σώμα τους. Συσκευές που θα μπορούσαν να δίνουν «υπεράνθρωπες ικανότητες, να αυξάνουν την αντοχή και την ταχύτητα, αλλά και να δίνουν στον άνθρωπο λειτουργίες που μέχρι σήμερα δεν είχε»...

Διαβάστε την έκθεση Global Trends 2030.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ