Η δόση, ο Καμμένος και το ΠΑΣΟΚ μεταθέτουν τον ανασχηματισμό για την άνοιξη - iefimerida.gr

Η δόση, ο Καμμένος και το ΠΑΣΟΚ μεταθέτουν τον ανασχηματισμό για την άνοιξη

Η δόση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την άνοιξη φέρεται να μετατίθεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά και πιο συγκεκριμένα για τον Μάρτιο-Απρίλιο. Αυτό το σενάριο υπερισχύει πλέον στο μέγαρο Μαξίμου καθώς οι εκκρεμότητες είναι πολλές.

Από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο η χώρα θα λαμβάνει 3 δισ. ευρώ το μήνα – σύνολο περίπου 10 δισ. ευρώ από την δόση των 44 δισ. ευρώ. Είναι σχεδόν αδύνατον ο πρωθυπουργός να αποτολμήσει να αλλάξει υπουργούς από κρίσιμα πόστα, διακινδυνεύοντας αστοχίες και εμπλοκές, καθώς οι διάδοχοι τους δεν θα προλάβουν να ενημερωθούν.

Οι εξελίξεις στο κόμμα Καμμένου που οδεύει προς διάσπαση τροποποιεί το πολιτικό σκηνικό. Ο πρωθυπουργός, περιμένει να δει που θα κάτσει η «μπίλια» ώστε να μεθοδεύει την στρατηγική του. Εφόσον οι αποσκιρτήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτές, επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία, τότε «ο Σαμαράς δεν θα έχει ανάγκη των ψήφων ούτε της ΔΗΜΑΡ ούτε του Λοβέρδου» λένε στελέχη της Ιπποκράτους εκτιμώντας ότι σ' αυτή την περίπτωση ο πρωθυπουργός θα στραφεί αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας.

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη άδηλες και μεσολαβεί το Συνέδριο του Κινήματος το Φεβρουάριο. Ορισμένα στελέχη είναι πολύ πιθανόν να θέσουν θέμα ηγεσίας ως εκ τούτου ουδείς μπορεί να προβλέψει την σταθερότητα και το εσωκομματικό τοπίο που θα διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ.

Όλες αυτές οι παράμετροι προβληματίζουν τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα προς τον Φεβρουάριο και οι τελικές αποφάσεις για τον ανασχηματισμό θα ληφθούν τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ