Οι «αγανακτισμένοι» απέκλεισαν τη Βουλή - Φυγαδεύτηκαν οι πολιτικοί - iefimerida.gr

Οι «αγανακτισμένοι» απέκλεισαν τη Βουλή - Φυγαδεύτηκαν οι πολιτικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χθες το βράδυ λίγο μετά τις 10 μ.μ., 500 περίπου "αγανακτισμένοι" πολιόρκησαν το κτίριο της Βουλής και ανάγκασαν τους βουλευτές να φύγουν μέσω του Εθνικού Κήπου και συνοδεία αστυνομικών, καθώς κατάφεραν να αποκλείσουν την είσοδο και να εγκλωβίσουν εντός του Κοινοβουλίου τους βουλευτές, αλλά και τους υπαλλήλους της Βουλής. [videos]
Για 7η συνεχόμενη ημέρα 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο ήταν κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Οι διαδηλωτές μάλιστα κατάφεραν να αποκλείσουν ακόμα και την Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.

Όσοι προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο του Κοινοβουλίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα τείχος διαδηλωτών και γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες "αγανακτισμένους". Τότε οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης μέσα από τον Εθνικό Κήπο.

Αλλά και σε αυτό το σχέδιο οι διαδηλωτές είχαν διαφορετική γνώμη και προς στιγμήν επικράτησε ένταση με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να σηκώσουν από το δρόμο τους αγανακτισμένους που είχαν καθίσει κάτω. Οι διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει αξιωματικοί της αστυνομίας με τους πλέον ψύχραιμους από τους διαδηλωτές, προκειμένου να τους πειστούν να αποχωρήσουν, δεν απέδωσαν, καθώς οι συγκεντρωμένοι ήταν ανυποχώρητοι.

Τελικά, η αστυνομία κατάφερε να δημιουργήσει έναν διάδρομο από κλούβες και έτσι φυγαδεύτηκαν όλοι οι πολιτικοί. Βέβαια κατά την έξοδό τους, ο κόσμος τους γιουχάριζε, φώναζε "κλέφτες κλέφτες" και μετα χέρια τους χτυπούσαν τα τζάμια των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ