Ο Μόντι αποκαλύπτει: Το παρατσούκλι του εγγονού μου είναι...«Σπρέντ» - iefimerida.gr

Ο Μόντι αποκαλύπτει: Το παρατσούκλι του εγγονού μου είναι...«Σπρέντ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γλώσσα της οικονομίας έχει διεισδύσει σε τέτοιο βαθμό σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας που οι όροι των αγορών και του χρηματιστηρίου έχουν καταλήξει να γίνουν καραμέλα στο στόμα ακόμη και των νηπίων. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και ο εγγονός του Μάριο Μόντι στον οποίο τα παιδιά στο νηπιαγωγείο του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι «σπρεντ»...

Το οικογενειακό νέο το έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Μόντι:

«Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που λίγοι γνωρίζουν», είπε ο Μόντι μιλώντας σε μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, «το μικρότερο από τα τρία παιδιά της κόρης μου ήταν στο σπίτι και έβλεπαν μια ειδησεογραφική εκπομπή στην τηλεόραση, όπου μιλούσαν για το σπρεντ. Κι εκείνος είπε, «μα, μαμά, εγώ είμαι ο Σπρεντ... Η λέξη έχει περάσει πλέον τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας ώστε του έδωσαν αυτό το παρατσούκλι. Δεν ξέρω γιατί».

Ο οικονομικός όρος «σπρεντ» χρησιμοποιείται για να αποτυπωθεί η διαφορά ανάμεσα στο επιτόκιο αναφοράς (αυτό της Γερμανίας) και σ' αυτό με το οποίο δανείζεται μια χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ