Αυτό είναι το κοντινότερο στην Ελλάδα μέρος που θα σωθεί από τη συντέλεια του κόσμου - iefimerida.gr

Αυτό είναι το κοντινότερο στην Ελλάδα μέρος που θα σωθεί από τη συντέλεια του κόσμου

Αυτό είναι το κοντινότερο στην Ελλάδα μέρος που θα σωθεί από τη συντέλεια του κό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρα από το χωρίο της Νότιας Γαλλίας όπου θεωρείται ότι είναι ένα από τα μέρη του κόσμου που θα γλιτώσουν από την καταστροφή, η οποία σύμφωνα με την προφητεία των Μάγιας θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου, υπάρχει ακόμη ένα μέρος, πιο κοντά στην Ελλάδα, το οποίο, λόγω της θετικής του ενέργειας, θεωρείται ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τη συντέλεια του κόσμου.

Ο λόγος για το Σιρίντζε, ένα μικρό ορεινό χωριό 600 κατοίκων στην Τουρκία, κοντά στην αρχαία Εφεσο, το οποίο θεωρείται ότι θα διασωθεί λόγω της θετικής ενέργειας που έχει η περιοχή.

Το χωριό ήταν γνωστό «ως τόπος με ξεχωριστή ενέργεια» μεταξύ new age ομάδων (του επονομαζόμενου κινήματος της Νέας Εποχής) ήδη από το 1980, επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι εκεί γεννήθηκε η θεά Άρτεμη, η θεά των δασών και του κυνηγιού για τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά και ότι πρόκειται για τον τόπο από τον οποίο η Παναγία αναλήφθηκε στους Ουρανούς.

Τις τελευταίες ημέρες το χωριό γνωρίζει μια πρωτόγνωρη τουριστική έκρηξη ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσουν περισσότερα από 60.000 άτομα στην περιοχή.

Στο Σιρίντζε, οι κρατήσεις ξενοδοχείων έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν πρόχειρα καταλύματα για τους τουρίστες που δεν θα μπορέσουν να βρουν στέγη, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «The National» από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τέτοιο ενδιαφέρον κατά τη χειμερινή περίοδο» δήλωσε ο Ιλκάν Γκουλγκούν, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Σιρίντζε, ο οποίος πρόσθεσε ότι πολλοί τουρίστες που φιλοξενούνται στο κατάλυμά του πιστεύουν ότι θα σωθούν από την καταστροφή του κόσμου λόγω της θετικής ενέργειας που έχει το χωριό.

Το Σιρίντζε είναι γνωστό για τα ξενοδοχεία του, στα οποία διαμένουν εύποροι Τούρκοι, αλλά και για το κρασί του.

Ο επιχειρηματίας Ερκάν Ονόγλου εκμεταλλευόμενος την παρουσία τουριστών απ' όλο τον κόσμο φέτος ενέταξε στην παραγωγή του το «κρασί της αποκάλυψης» που θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν στις 21 Δεκεμβρίου ως αναμνηστικό οι τουρίστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ