Χάνει τη διαύγεια του ο Νέλσον Μαντέλα - Πάσχει από λοίμωξη στους πνεύμονες - iefimerida.gr

Χάνει τη διαύγεια του ο Νέλσον Μαντέλα - Πάσχει από λοίμωξη στους πνεύμονες

Χάνει τη διάυγεια του ο Νέλσον Μαντέλα - Πάσχει από λοίμωξη στους πνεύμονες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με λοίμωξη στους πνεύμονες νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα και παρόλο που αντιδρά καλά στη θεραπεία που τού χορηγείται, η γυναίκα του ανέφερε ότι χάνει την θρυλική του διαύγεια.

«Οι γιατροί ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις και αυτές έδειξαν μια επανεμφάνιση μιας παλιάς πνευμονικής λοίμωξης για την οποία ο Μαντίμπα (το όνομα της φυλής του Μαντέλα) λαμβάνει κατάλληλη θεραπεία στην οποία αντιδρά καλά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία.

Παράλληλα η σύζυγός του, Γκράτσα Ματσέλ ανέφερε ότι «ο εθνικός ήρωας της Νότιας Αφρικής χάνει σιγά σιγά τη θρυλική του διαύγεια». Στη συνέντευξη φαίνεται ήρεμη και χαμογελαστή, ωστόσο δεν μιλάει πολύ για την εξέλιξη της υγείας του 94χρονου συζύγου της, αλλά λέει ότι «είναι οδυνηρό» να τον βλέπει να γερνά.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό το πνεύμα, αυτή η διαύγεια, βλέπετε, χάνονται σιγά σιγά» δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο eNCA.

«Το να τον βλέπεις να γερνά, είναι επίσης κάτι που προκαλεί πόνο... Αλλά καταλαβαίνετε και ξέρετε ότι αυτό θα έρθει», πρόσθεσε.

Οι Νοτιοαφρικανικές αρχές δήλωσαν επανειλημμένα ότι ο Μαντέλα «είναι καλά» και ότι «η ζωή του δεν κινδυνεύει» , όμως δεν είπαν γιατί υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ σήμερα το πρωί η προεδρία ανακοίνωσε ότι αναμένει την έκθεση των γιατρών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ