Στα ύψη η εγκληματικότητα στο Παρίσι-Ληστεύουν μέχρι και... τάφους - iefimerida.gr

Στα ύψη η εγκληματικότητα στο Παρίσι-Ληστεύουν μέχρι και... τάφους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματική αύξηση έχει σημειώσει η εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα στο Παρίσι, καθώς οι ληστείες σε πολυσύχναστους δρόμους μέχρι και σε... νεκροταφεία έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και των αυστηρών μέτρων λιτότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία συνέλαβε στη γαλλική πρωτεύουσα τρία άτομα τα οποία σχετίζονται με σειρά από υποθέσεις ληστειών τάφων σε μεγάλα νεκροταφεία του Παρισιού.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν το ίδιο διάστημα δύο μασκοφόροι άφησαν νεκρό έναν 52χρονο χύτη πολύτιμων μετάλλων, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να τους εμποδίσει να κλέψουν μεγάλη ποσότητα χρυσού από το χυτήριό του στην παρισινή συνοικία του Μαραί.

Σε νεκροταφείο του Βόρειου Παρισιού δεκάδες λείψανα βρέθηκαν πρόσφατα ξεθαμμένα, από τα οποία ληστές είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρυσά δόντια.

Μάλιστα, αποδείχθηκε πως οι δράστες ήταν νεκροθάφτες που εργάζονταν για λογαριασμό των νεκροταφείων της πόλης.

Πριν ένα μήνα περίπου, επίσης τέσσερις άνδρες – τρεις εκ των οποίων ήταν οι προαναφερθέντες – συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν με την κατηγορία της κλοπής, της σύλησης τάφου και της βεβήλωσης νεκρού.

Σύμφωνα με πηγές, οι άντρες εισέβαλαν νύχτα στο νεκροταφείο και, αφού επέλεγαν τα πιο «φρεσκοθαμμένα» πτώματα, αφαιρούσαν πολύτιμα και άλλα κοσμήματα και αντικείμενα. Πάνω στον έναν εξ αυτών βρέθηκαν 10 χρυσά δόντια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ