Θρήνος για τα παιδάκια που προσπάθησαν να ζεσταθούν και κάηκαν ζωντανά - iefimerida.gr

Θρήνος για τα παιδάκια που προσπάθησαν να ζεσταθούν και κάηκαν ζωντανά

Θρήνος για τα παιδάκια που προσπάθησαν να ζεσταθούν και κάηκαν ζωντανά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ, θρήνος, τραγωδία και πολλά γιατί είναι οι λέξεις που έρχονται στα χείλη των κατοίκων στη Μεσορόπη Καβάλας για τον Ανδρέα, τον Γεράσιμο και τον Τηλέμαχο, τα τρία από τα δέκα παιδιά μίας οικογένειας από την Καβάλα έχασαν την ζωή τους όταν κάηκαν ζωντανά μέσα στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού τους.

Το κακό βρήκε την οικογένεια τα ξημερώματα του Σαββάτο όταν ξέσπασε πυρκαγιά από την ξυλόσομπα που έκαιγε τη νύχτα προκειμένου να κρατάει ζεστό το σπίτι.

Όπως αναφέρουν «τα Νέα» η οικογένεια του Γιώργου και της Ειρήνης Τσιμιρίκα, υπαλλήλου της ΔΕΗ και δασκάλας Γαλλικών στην Καβάλα, επισκεπτόταν τα Σαββατοκύριακα το σπίτι των παππούδων στη Μεσορόπη, για παρέα, αλλά και για οικονομία προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα θέρμανσης.

Ωστόσο η μοίρα επιφύλασσε το χειρότερο παιχνίδι στην άτυχη οικογένεια όταν προφανώς μετά από έκρηξη στην ξυλόσομπα, φλόγες που έφταναν μέχρι το ταβάνι τύλιξαν το σπίτι. Επικράτησε πανικός η οικογένεια προσπάθησε να βγει από το σπίτι, τα τέσσερα από τα έξι παιδιά της οικογένειας που ήταν μέσα βγήκαν με τη βοήθεια του πατέρα τους, ωστόσο μέσα είχαν μείνει δύο αγοράκια 5 και 7 ετών.

Ο 15χρονος Τηλέμαχος χωρίς να το σκεφθεί και χωρίς να τον αντιληφθεί ο πατέρας του, ο οποίος έβρεχε μία κουβέρτα για να ξαναμπεί στο φλεγόμενο σπίτι, όρμησε μέσα για να σώσει τα αδελφάκια του. Δεν κατάφερε όμως να βγει. Η στέγη λαμπάδιασε και στη συνέχεια κατέρρευσε. Τα τρία αδελφάκια βρήκαν φρικτό θάνατο. Το χάος που προκάλεσε η πυρκαγιά ήταν τέτοιο που οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σκάψουν μισή ώρα στα αποκαΐδια για να ανασύρουν τα απανθρακωμένα πτώματα των παιδιών.

Φωτογραφίες: Τα Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ