Αυτά είναι τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων

Αυτά είναι τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή προς ψήφιση θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα περιλαμβάνει τις νέες διατάξεις για τις μετεγγραφές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων.

Από αυτή τη χρονιά συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών θα μπορούν να διεκδικήσουν από το επόμενο εξάμηνο τη μετεγγραφή τους σε άλλο πανεπιστήμιο με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Η μετακίνηση τους θα γίνεται σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Πανεπιστημίου. Στόχος του υπουργείου να μπορέσουν οι φοιτητές να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές:

  • Το ύψος του εισοδήματος της οικογένειας τους
  • Εαν έχουν αδέλφια που φοιτούν ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορούν να μετεγγραφούν στην ίδια πόλη

Παράλληλα στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η διάταξη για την καθιέρωση μίας επιπλέον εξεταστικής για τους φοιτητές επι πτυχίω. Η αλλαγή αυτή θα τους δώσει την ευκαιρία να δώσουν τα μαθήματα που χρωστούν ώστε εάν το θέλουν να τελειώσουν νωρίτερα τις σπουδές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ