Χαμένα θεωρούν οι Αυστριακοί τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Χαμένα θεωρούν οι Αυστριακοί τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα

Χαμένα θεωρούν οι Αυστριακοί τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι περισσότεροι Αυστριακοί πολίτες σε έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης , καθώς θεωρούν ότι από τα χρήματα αυτά δεν θα αποπληρωθούν.

Αναλυτικότερα σε ποσοστό 40% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι δεν θα επιστραφούν τα χρήματα, ένα 44% θεωρούν ότι θα αποπληρωθεί ένα μικρό ποσό και μόνο ένα ποσοστό 12% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην Αυστρία ολόκληρο ή ένα μέρος του δανείου.

Επιπλέον, οι Αυστριακοί εμφανίζονται δύσπιστοι στο επιχείρημα των πολιτικών ότι η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα είναι αναγκαία για να ελεγχθεί η κρίση και να αποφευχθεί η μετάδοσή της σε άλλες χώρες - συγκεκριμένα 60% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι δεν έχουν πει την αλήθεια.

Ωστόσο, η ίδια δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το ποσοστό εκείνων που δέχονται την καταβολή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς στο 2010 βρισκόταν στο 15%, ενώ τώρα έχει φθάσει στο 29%.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το ποσοστό των Αυστριακών, που θεωρούν ότι η ένταξη της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περισσότερα πλεονεκτήματα ανέρχεται σε 43%, ενώ εκείνων που «βλέπουν» περισσότερα μειονεκτήματα στο 44%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ